Ezt a májaskrémet nagyon régóta esszük és a feledés homályába vész a recept eredete. Akkor veszem elő, ha egyáltalán nincs időm a vacsival foglalkozni, de mégse "felvágottat papírból" akarok adni. A pástétom mindig szerepel a hidegtálas vendégváró asztalon is, pl. szilveszterkor, és sokszor vittem már munkahelyi batyusbuliba is. Még eddig mindig elfogyott :))).
Bármilyen kenőmájasból készíthető, de természetesen jóminőségűből még jobb. Én egy helyi kis henteshölgynél vásárolok, és nála van friss házias májas. Borjúmájasból is finom.
Májaspástétom

Hozzávalók:
150 g kenőmájas
2 tojás
2 evőkanál tejföl
só
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, szétnyitom és kiveszem a sárgákat. Egy kistálban a sárgákat egy evőkanál tejföllel simára keverem, aztán fokozatosan hozzáadom a májast és a másik kanál tejfölt. Egy vágódeszkán a tojásfehérjéket villával apróra marcingolom és a pástétomhoz keverem. Annyi sót esetleg kíván még, amennyi a tejföl és tojás miatt kell.
Frissen sült kenyérrel mennyei.
Megjegyzések
4 megjegyzés ehhez: "Májaspástétom"
2009. március 17. 12:13
Nagyon belevetetted magad a blogolásba-naponta olvaslak..Jók a receptek , ízlésesek a fotók! Gratulálok!
2009. március 17. 19:28
Szia trinity! Régi vágyam, hogy normálisan összeszedem a főztjeim. Nem a blogolás miatt. Olvasom a többi blogot is, szoktam is főzni belőlük. Téged is olvaslak, itt vagy a böngészőben a kedvencek között.
2009. március 20. 2:43
Köszi, nem is gondoltam...
Egyébként olvasom, hogy Te is a nyugati határszélen élsz-én is:)
2009. március 23. 23:30
Én Zalában élek, de csak 10 éve, egyébként délalföldi vagyok.
Megjegyzés küldése