Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2009. március 17., kedd

Májaspástétom

4 megjegyzés


Ezt a májaskrémet nagyon régóta esszük és a feledés homályába vész a recept eredete. Akkor veszem elő, ha egyáltalán nincs időm a vacsival foglalkozni, de mégse "felvágottat papírból" akarok adni. A pástétom mindig szerepel a hidegtálas vendégváró asztalon is, pl. szilveszterkor, és sokszor vittem már munkahelyi batyusbuliba is. Még eddig mindig elfogyott :))).
Bármilyen kenőmájasból készíthető, de természetesen jóminőségűből még jobb. Én egy helyi kis henteshölgynél vásárolok, és nála van friss házias májas. Borjúmájasból is finom.

Májaspástétom



Hozzávalók:

150 g kenőmájas
2 tojás
2 evőkanál tejföl


Elkészítés:
A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, szétnyitom és kiveszem a sárgákat. Egy kistálban a sárgákat egy evőkanál tejföllel simára keverem, aztán fokozatosan hozzáadom a májast és a másik kanál tejfölt. Egy vágódeszkán a tojásfehérjéket villával apróra marcingolom és a pástétomhoz keverem. Annyi sót esetleg kíván még, amennyi a tejföl és tojás miatt kell.
Frissen sült kenyérrel mennyei.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Májaspástétom"

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. március 17. 12:13

Nagyon belevetetted magad a blogolásba-naponta olvaslak..Jók a receptek , ízlésesek a fotók! Gratulálok!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. március 17. 19:28

Szia trinity! Régi vágyam, hogy normálisan összeszedem a főztjeim. Nem a blogolás miatt. Olvasom a többi blogot is, szoktam is főzni belőlük. Téged is olvaslak, itt vagy a böngészőben a kedvencek között.

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. március 20. 2:43

Köszi, nem is gondoltam...
Egyébként olvasom, hogy Te is a nyugati határszélen élsz-én is:)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. március 23. 23:30

Én Zalában élek, de csak 10 éve, egyébként délalföldi vagyok.

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com