2009. szeptember 6., vasárnap

Mandulás vörös sügér

3 megjegyzés



Hozzávalók:
4-6 szelet vörös sügér filé
1 citrom
3 szál petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál darált mandula




Elkészítés:
A halszeletek vörös színű bőrét 3 helyen hosszában bevágom (ugyanis sütéskor hosszában összepöndörödik a hal). Citromlével meglocsolgatom, és a szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm. Hagyom állni egy félórát. Ezután megsózom és elkészítem a panírt.A zsemlemorzsát, lisztet, a mandulát és az apróra vágott petrezselyemzöldet egy tányérban összekeverem. Egy nehéz serpenyőbe beleteszem a vajat és az olajat, felforrósítom. A halfiléket meghempergetem a panírban és először a nem bőrös oldalán kezdem sütni (a kunkorodás miatt), majd megfordítom a bőrös oldalára, és ropogós pirosra sütöm. Lapáttal óvatosan szedem ki, a bundája ugyanis törékeny, de nagyon finom, ropogós.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Mandulás vörös sügér"

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 7. 19:11

Á, szóval itt a sügér! Naggggyon guszta.Nagyon szeretem a halat.Bár még sügért nem ettem.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 7. 19:15

Ez nagyon finom hal egyébként, itt minálunk lehet fagyasztva kapni. A mandulás bundában és a körtével isteni volt, de tényleg.

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 7. 19:39

Ja és a amandulát is imádom:-)Tényleg akkor nézek majd én is,hátha kapok valahol.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com