![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcnkpLFlEUYLX2DkzYGwbjniqDd-157LsyTBfGi6AF8QylegNKFXJV1JmYaQmOH0C9vc5o7RLgf77aDB2m7OOp2ueORTs5EYTfwpu_a7-Lnd1Ai0GAi3IEQgL1RUMs12ugKotFWqV3Rvs/s640/vorossuger1.jpg)
Hozzávalók:
4-6 szelet vörös sügér filé
1 citrom
3 szál petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál darált mandula
só
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjq3zYrwtvqlxn_k5uUppHhs6Z-V1Q38olIvC0Y5xLKXkCNuqFNwnGWFMYaft9gpsPm0qb_-IsMdEth2l3lfGeHldrb3I2yhidzz1pweu-A47aT1zfRPwEQPiqptuoZ9bjKVmxWQWE77JA/s400/vorossuger5.jpg)
Elkészítés:
A halszeletek vörös színű bőrét 3 helyen hosszában bevágom (ugyanis sütéskor hosszában összepöndörödik a hal). Citromlével meglocsolgatom, és a szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm. Hagyom állni egy félórát. Ezután megsózom és elkészítem a panírt.A zsemlemorzsát, lisztet, a mandulát és az apróra vágott petrezselyemzöldet egy tányérban összekeverem. Egy nehéz serpenyőbe beleteszem a vajat és az olajat, felforrósítom. A halfiléket meghempergetem a panírban és először a nem bőrös oldalán kezdem sütni (a kunkorodás miatt), majd megfordítom a bőrös oldalára, és ropogós pirosra sütöm. Lapáttal óvatosan szedem ki, a bundája ugyanis törékeny, de nagyon finom, ropogós.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiO5Coqz8Djb7EJ0eh4Tswb1U8_VENWpK5NcgeWXA0MPXLluSXFjBrvGnt5IZCdjnSm2aon4Ld_DZy76seZ_Lq1m8o-aAfWnV0xGcJADETMicAn732P_xBxkcl8Ozy4mD8dHdDjvEp3grI/s400/vorossuger7.jpg)
Á, szóval itt a sügér! Naggggyon guszta.Nagyon szeretem a halat.Bár még sügért nem ettem.
VálaszTörlésEz nagyon finom hal egyébként, itt minálunk lehet fagyasztva kapni. A mandulás bundában és a körtével isteni volt, de tényleg.
VálaszTörlésJa és a amandulát is imádom:-)Tényleg akkor nézek majd én is,hátha kapok valahol.
VálaszTörlés