Ez nem is recept, de azért leírom, hogyan szoktam sütni. Először a szalonnát kb. 2-3 mm vastag szeletekre vágom. Most nekem nagyon húsos, enyhén füstölt, enyhén fokhagymás-paprikás erdélyi szalonnám volt. Egy kanál zsírt (nem olajat!) forrósítok a teflonserpenyőben, majd közepesre veszem a lángot, és a szalonnaszeletek egyik oldalát megsütöm, majd fordítok rajtuk, és a másik oldalt is megsütöm kissé, de nem teljesen, mert ez még a tojásokkal is sülni fog. Kevés őrölt borssal megszórom, és óvatosan ráütöm a tojásokat. Akkora lángon sütöm, hogy ne fröcsköljön. Amikor összeállt egy kissé, akkor megdöntöm egy kicsit a serpenyőt, és egy evőkanállal forró zsírt kanalazok a fehérjéknek arra a részére, ami nem ér le a serpenyő aljára, de a sárgáját nem locsolgatom. Ha már a fehérje sehol sem folyós, de a sárgája még igen, leveszem és tálalom. Savanyúsággal, újhagymával, paradicsommal és friss kenyérrel tálalom.
Szerintem a pasik többsége nagyon szereti :D
Hát nálunk én vagyok az a pasi,sajnos akár minden reggelire megenném..:-))Vagy vacsira.:-))
VálaszTörlésHaha, tegnap meg tegnapelott en is ezt kivantam, igaz nem reggelre, ebedre. Ritka alkalom ;-)
VálaszTörlésRemek kep a gozolgo tojasokkal. Az illatot is odakepzelem :-)
Ó, az én pasimat is le lehet venni a lábáról egy ilyen reggelivel :) Rólam nem is beszélve.
VálaszTörlésA gyerekkori hétvégi reggelek illata jut eszembe erről a képről. Gyönyörű. És egyetértek, nem csak pasikat érint érzékenyen a szalonnás tojás. :D
VálaszTörlésLeírásodból úgy érzem, ez Nálatok se kizárólag pasiakaja :-)
VálaszTörlésÉn is szeretem, bizony :D
VálaszTörlésnagyon finomnak látszik,csak nincs itthon tojás:(
VálaszTörlés