Kincseim a bolháról 9. - Forgó óriás vágódeszka
Ez több éves szerzemény, amikor megláttuk, még nem tudtam, mire lesz jó, csak azért vettem meg, mert nagyon olcsón adta a készítője. Újonnan vettük, csak a bolhán árulta valaki.
Egy kerek, 36 cm átmérőjű vágódeszkáról van szó, aminek az alján talp van, ebben egy olyan egyszerű szerkezet, amellyel a deszka forgathatóvá válik. Már nem tudnék meglenni nélküle. Jó szolgálatot tesz gyúródeszka helyett, pizzanyújtáskor. Forgathatósága miatt egyszerű a tortákkal bánni, díszíteni. Készítettem egy kerek terítőt, melyet, ha ráteszek és megpakolom tálacskákkal, akkor az asztal közepén forgatható kínálóvá válik. Mostanában pedig gyakran használom fotózáskor is, amikor különböző szögből akarok fényképezni, nem nekem kell körbejárni, hanem az ételt forgatom rajta. Nagyon sok ételfotómon felfedezhetitek.
Nagy becsben tartom, rajtam kívül más nem használhatja, és tilos rajta vágni, vízzel eláztatni, zsíros, színező dolgot rátenni.

9 megjegyzés:

 1. Én sokszor sütök tortát, nagyon jó lenne a bevonásnál. Úgy is tanítják, hogy a tálat forgatjuk, nem mi pörgölődünk körülötte. Nagyon jó dolgokat találsz mindig! Mondjuk ehhez érzék kell szerintem, én nem biztos hogy ilyen jól tudnék felfedezni. :-))

  VálaszTörlés
 2. Tényleg nagyon jó, én még bulikon az üdítőt is erre teszem. :o)

  Nekem is van ilyen, csak IKEÁs: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90074483

  VálaszTörlés
 3. Na a tied sokkal dizájnosabb. De legalább aki akar ilyet, az vehet. Mondjuk én 300 Ft-ért vettem :)

  VálaszTörlés
 4. Én is az Ikeában láttam ilyesmit. 300 Ft nem pénz érte..

  VálaszTörlés
 5. Hát ez nagyon szuper,reggelikor se kéne egymástól kéregetni a vajat,felvágottat,paprikát,sót!
  Csak pörgetnénk,csak pörgetnénk.:-))

  VálaszTörlés
 6. milyen jó ötleteket adtál a használatához. nekünk is ikeás van, de mi csak az étkezöasztalon használjuk. eddig:-)

  VálaszTörlés
 7. Nálunk ezt lazy susan-nak hívják. A lustazsuzsi sem hangzik rosszul, nem? :)

  VálaszTörlés
 8. Á nagyon jó név! :D Használni fogom a lustazsuzsit.

  VálaszTörlés
 9. Ezeket a forgós, fa tálcákat a nyugati kultúrákban különféle sajtok és egyéb falatok tálalására szokták főként használni bulikon, bár nagyon sokmindenre használhatóak. De nekem tetszik valamelyik hozzászólás cukrászati felhasználása is.

  VálaszTörlés

@templatesyard