Hozzávalók:
3 tojásból 17 cm-es piskótalap
A krémhez:
40 g kukoricakeményítő
1 citrom leve
2 dl víz
1 evőkanál tejföl
1 vaníliáscukor vagy pár csepp kivonat
200-250 g porcukor
200 g vaj
A keményítőt elkeverem a vízzel és a citromlével, majd felfőzöm sűrűre. Még forrón belekeverek egy szeletke vajat és a tejfölt. Hagyom teljesen kihűlni. A puha vajat a cukorral, vaníliáscukorral habosra mixelem, és evőkanállal adagolva hozzákeverem a pudingot is. (Mindig a vajhoz adjuk a pudingot és nem fordítva).
A piskótalapot kettévágom, megkenem vastagon a krém kétharmadával az alsó lapot, és beteszem a hűtőbe, hogy dermedjen, mielőtt ráteszem a tetejét, mert a krém ilyenkor elég lágy. Negyedóra múlva ráteszem a tetejét, azt is megkenem, az oldalát is körbefuttatom. Tortadarát szórok rá, és visszateszem a hűtőbe fogyasztásig. Szoktam szeletben és piskótatekercsben is készíteni. Kókuszreszelékkel, dióval, mandulával is szórható, illik hozzá.
Én kérnék belőle... :) A citromos bármikért odavagyok...
VálaszTörlésmajd megcsinálom, mert tényleg gyorsnak tűnik! :)
Adnék belőle :)
VálaszTörlésÚuh ezt imádnám!
VálaszTörlésAz édes tejföl micsoda?
Az édes tejföl az, amelyik nem savanyú :)
VálaszTörlésSzóval mifelénk ez a friss tejföl. Használj nyugodtan boltit, csak ne legyen NAGYON savanyú.
Ki is törlöm, nem sok a jelentősége.
Mondtam már,hogy az anyukám kedvence a ciromfagyi,meg a citromkrémes süti?
VálaszTörlésCsak a tejfölöst nem bírja azt hiszem az epéje.
Ki lehet hagyni?
Ki lehet hagyni persze.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésA készre főzött pudingot kell kanalanként a vajas krémhez adagolni? A hozzávalókban nem szerepel a puding...
köszönöm: zs
@Névtelen
VálaszTörlésA keményítőből főzzük a pudingot, a kész lehűlt pudingot keverjük a vajhoz.