Hozzávalók:
1/2 kg cukkini a nagyra nőtt fajtából
1 tojásfehérje
1 dl sör
1 dl víz
2-3 evőkanál finomliszt
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit meghámozom, hosszában félbevágom, a magját kanállal kiszedem. A feleket keresztben kb. 15 cm-es darabokra vágom, majd ezeket hosszában 2 cm vastag, 4-5 cm széles csíkokra. A csíkokat megszórom sóval.
Egy kisebb tálba teszem a lisztet, sózom, beleadom a tojásfehérjét és a vizet, csomómentesen elkeverem, ezután a sört is belekeverem. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapni.
Serpenyőben olajat forrósítok, közepes lángra hajtom, a cukkinicsíkokat egyenként megmártom a sörtésztában, és minden oldalát ropogós pirosra sütöm. Közben nem szabad villával belebökni, alányúlva fordítom. A cukkini éppen ehetőre puhul, a sörösbunda pedig ropogós lesz. Azonnal fogyasztva a legfinomabb (azért a szánkat ne égessük meg).
Én ilyenkor a tojássárgájából - amit nem tettem bele a sörtésztába - majonézt illetve tartármártást szoktam hozzá készíteni.
Sör??? Érződik az ízén? Még soha nem csináltam ilyesmit! Nagyon jó!
VálaszTörlésIsmét egy újabb finom cukkini recept. Mivel elég gyorsnak tűnik az elkészítése, lehet, hogy ma vacsorára ki is próbálom. Feltéve, hogy a fiúk hagytak sört :)
VálaszTörlésmicsoda gyerekkoromat idézö recept! nálunk régen gyakran volt valamilyen sörtésztában sült étel.
VálaszTörlésMég egy izgalmas cukkinis...eszembe sem jutott, de ha a húst beletehetjük, a cukkinivel is finom lehet!
VálaszTörlésA habcukor miatt találtam rád, és most már sok mindent legyűjtöttem magamnak. Köszönet a jó receptekért!
VálaszTörlésNálunk a kisfiam imádja a sörbundát, a maradékot kanállal beleteszem az olajba, kicsit ellapítva, és kisütöm neki - a kedvence (senkinek nem ad belőle), de több fokhagymával (a sörbunda nekem az alpreceptben is van), salátával, mártogatós öntettel, olcsó gyors vacsorának is szuper.
Örülök, hogy találtál kigyűjtenivalót.
VálaszTörlésA sörbunda magában tényleg nem rossz, fincsi ropogós kis fánkocskákat lehet belőle sütni.