Gulyásleves



Ez egy klasszikus változat, van, amikor bezöldségelve főzöm, a babgulyásról nem is beszélve.

Hozzávalók:
1/2 kg sertés vagy marhahús
1 szál zellerzöld (vagy szeletke zeller)
1/2 paradicsom
1/2 zöldpaprika
3 közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
csipet őrölt köménymag
1 evőkanál zsír vagy olaj


Elkészítés:
A húst 2x2 cm-es kockára, a hagymákat apróra vágom. Egy fazékban megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a húst és azt is fehéredésig forgatom. Kevés vizet öntök rá, beleteszem a zöldpaprikát, paradicsomot, és fedő alatt majdnem puhára párolom a húst. Mindig csak annyi vizet öntve alá, hogy rövid leve legyen, a hagyma szétfőjön. Ha már majdnem megpuhult a hús, beleadom a pirospaprikát, elkeverem, vízzel felengedem a levest, sózom, ízesítem köménymaggal, hozzáadom a kockára vágott krumplit és a zellert, addig forralom, míg a krumpli is megpuhul. Ekkor beleszaggatom a csipetkét és összeforralom.

7 megjegyzés:

  1. Anyu gulyáslevese is épp így néz ki:)..és milyen finom, az egyik legkedvesebb levesem.

    VálaszTörlés
  2. Én olyan furcsán vagyok a gulyáslevessel. Én nem csinálok, és máshol sem eszem, de néha, kb öt évente azért megkívánom, és akkor nagyon szeretem. A csipetkék milyen kis helyesek benne!:D

    VálaszTörlés
  3. Én is így, csak zöldségekkel-valamint a galuska is kötelező tartozék!
    Annyi a különbség, hogy vagy marhából, vagy szárnyasból készül, bár ez utóbbi, tudom, nem mindenkinek az "igazi".

    VálaszTörlés
  4. Van benne csipetke. Én is szoktam zöldségelve is, meg így is.

    VálaszTörlés
  5. Ez nem az eredeti gulyás elkészitésének receptje az igazinak teljesen más a technológiája!!!

    VálaszTörlés
  6. A nokedlit szaggatják a csipetkét formázzák.... :) ujjal kis szemeket formáznak

    VálaszTörlés

@templatesyard