Kukoricás laposkenyérke




Mondhatnám, ciabatta :D

Hozzávalók:
200 g finomliszt
50 g kukoricaliszt
15 g élesztő
1/2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál tejföl
70 ml víz
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
Az összes hozzávalót belepakolom a kenyérsütőgépbe és dagasztóprogramra rakom. Dagasztás után hagyom túlkelni. Kb. 5 órát kel, közben 3-szor egy kicsit átpaskolom. Kiszedem a tésztát az üstből és egy cipócskát formázok belőle. Egy kerek jénait kiolajozok, a cipócskát beleteszem, éles késsel két bevágást csinálok rajta, majd lefedve a hideg sütőbe teszem. Itt kel még kb. félórát. Ekkor a jénai tetejét belülről vízzel bepermetezem, a sütőt a maximumra begyújtom, és a cipócskát kb 30 percig sütöm. Rácsra teszem, hideg vízzel átmosdatom, hagyom kihűlni.
Ez a mennyiség kb. 350g-os cipócskát eredményez, ami két főnek készül, de meg lehet duplázni a hozzávalókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard