![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd16wLxmSy-cstdHuLTuvUx6S6qY0ezD0gB1KlRG8u64Nqjpr65lCKT7Oi_qGiyIjctZ2IatuvJepdPrCWh1L-0eN4lu8a5wuqLIGNqoaSbo9dDrF0ACF9za_B8ArrJFc8-UwJYCoS0Cs/s640/kukoricalapos.jpg)
Mondhatnám, ciabatta :D
Hozzávalók:
200 g finomliszt
50 g kukoricaliszt
15 g élesztő
1/2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál tejföl
70 ml víz
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót belepakolom a kenyérsütőgépbe és dagasztóprogramra rakom. Dagasztás után hagyom túlkelni. Kb. 5 órát kel, közben 3-szor egy kicsit átpaskolom. Kiszedem a tésztát az üstből és egy cipócskát formázok belőle. Egy kerek jénait kiolajozok, a cipócskát beleteszem, éles késsel két bevágást csinálok rajta, majd lefedve a hideg sütőbe teszem. Itt kel még kb. félórát. Ekkor a jénai tetejét belülről vízzel bepermetezem, a sütőt a maximumra begyújtom, és a cipócskát kb 30 percig sütöm. Rácsra teszem, hideg vízzel átmosdatom, hagyom kihűlni.
Ez a mennyiség kb. 350g-os cipócskát eredményez, ami két főnek készül, de meg lehet duplázni a hozzávalókat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUCTKf1cHJ1b6B3wNXbe6iFqeF0XwxQanvPvNI0TqMFiYUzKEuKmQofChCai88IhD9fQM-KIU-ZRPPDMgdf04sXjIGrRRC0zwCIs9igbEU4kbXdBQj4RYGdD3Fdsk321lr6btlbKgqGAU/s400/kukoricalapos1.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése