Hozzávalók:
2 körte
1 evőkanál kristálycukor
10 g vaj
4 cl rum
Elkészítés:
A megtisztított körtéket egyenként 6 hasábra vágom, megforgatom kristálycukorban. Egy teflonserpenyőben felforrósítom a vajat és a körteszeleteket nagy lángon megsütöm benne minden oldalán, míg a cukor karamellizálódik. Akkor ráöntöm a rumot, és a serpenyőt erősen megdöntve a gázlánggal meggyújtom - flambírozom. Húsok mellé nagyon finom, de akár desszertként is megállja a helyét. Mi a mandulás vörös sügér mellé ettük.
Hú,most aztán én is nyelem ám a nyálam,főleg hozzáképzelem a sügért.......
VálaszTörlésDe ugye a hajadat bekötöd a művelet előtt? Csak úgy, a biztonság kedvéért...? :))
VálaszTörlésZolda
Nem veszélyes szerintem, nem kell ám nagy lobbanásra gondolni. Nagyon kevés ehhez a vaj és az alkohol is. De lehet hosszú égő gyufával is belobbantani. Kis kékes lánggal ég.
VálaszTörlésNekem desszert...Finom desszert!
VálaszTörlésNemsokára gimis osztálytalálkozónk lesz, ott a vacsorán lesz a befejező fogás hasonló!!!
Nice site indeed!
VálaszTörlésBest wishes from an Estonian living in Italy!
(My sites http://pilland.blogspot.com and http://pillandia.blogspot.com)
Thank you! Your sites are very interesting. I like knitting very much.
VálaszTörlés