Flambírozott körte karamellszirupban




Hozzávalók:
2 körte
1 evőkanál kristálycukor
10 g vaj
4 cl rum

Elkészítés:
A megtisztított körtéket egyenként 6 hasábra vágom, megforgatom kristálycukorban. Egy teflonserpenyőben felforrósítom a vajat és a körteszeleteket nagy lángon megsütöm benne minden oldalán, míg a cukor karamellizálódik. Akkor ráöntöm a rumot, és a serpenyőt erősen megdöntve a gázlánggal meggyújtom - flambírozom. Húsok mellé nagyon finom, de akár desszertként is megállja a helyét. Mi a mandulás vörös sügér mellé ettük.

6 megjegyzés:

  1. Hú,most aztán én is nyelem ám a nyálam,főleg hozzáképzelem a sügért.......

    VálaszTörlés
  2. De ugye a hajadat bekötöd a művelet előtt? Csak úgy, a biztonság kedvéért...? :))
    Zolda

    VálaszTörlés
  3. Nem veszélyes szerintem, nem kell ám nagy lobbanásra gondolni. Nagyon kevés ehhez a vaj és az alkohol is. De lehet hosszú égő gyufával is belobbantani. Kis kékes lánggal ég.

    VálaszTörlés
  4. Nekem desszert...Finom desszert!
    Nemsokára gimis osztálytalálkozónk lesz, ott a vacsorán lesz a befejező fogás hasonló!!!

    VálaszTörlés
  5. Nice site indeed!
    Best wishes from an Estonian living in Italy!
    (My sites http://pilland.blogspot.com and http://pillandia.blogspot.com)

    VálaszTörlés
  6. Thank you! Your sites are very interesting. I like knitting very much.

    VálaszTörlés

@templatesyard