Mindannyian ismerjük a salátakészítés azon módját, hogy körülnézünk, mi van a hűtőben és összekutyuljuk. Ez is így született, volt némi zöldség, és mivel húslevest főztem előző nap, leveshús. Azt pedig, hogy kelkáposztalevelet is lehet salátába rakni, Ancsikánál láttam.
Hozzávalók:
1 szál szárzeller
1 szál újhagyma
1 levél kelkáposzta
3 levél jégsaláta
3 szál petrezselyemzöld
1/2 alma
1-2 szelet főtt hús
1/2 kávéskanál curry por
1 evőkanál majonéz
kevés olivaolaj
pár csepp balzsamecet
só
Elkészítés:
A hozzávalókat csíkokra vágom illetve felaprítom. Egy tányérba halmozom, megszórom sóval és meglocsolom kevés olivaolajjal, pár csepp balzsamecettel. A curryt és a majonézt elkeverem, a csíkokra vágott húst egyenként megforgatom benne, és a salátaágyra helyezem őket.
Naná, hogy van így. Nálam nemcsak saláták, hanem felfújtfélék is születnek ugyanígy. :)
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet, és ezt a currys majonézt mindenképpen ki kell próbálnom.
Képzeld, bablevest főztem, úgy ahogyan te múltkor. Nekem nagyon ízlik, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá a férjem. :)
Na erre én is kíváncsi vagyok!
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki!!Finom lehet!
VálaszTörlés