Hozzávalók:
500g száraztészta
100g vaj
2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
3 szál petrezselyemzöld
2-3 szál újhagyma (vagy fél vöröshagyma)
2 gerezd fokhagyma
300g csirkemellsonka
só
szerecsendió
100g reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát roppanósra megfőzöm, leszűröm, és egy kivajazott cserép vagy jénai tálba öntöm. A sonkát apró kockára vágom és hozzákeverem. A petrezselyemzöldet felaprítom, azt is a tésztához adom.
A vajat egy lábosban felolvasztom, beleteszem a nagyon apróra vágott hagymát, fokhagymát, megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, kissé pirítom, majd tejjel csomómentesre keverem, felforralom. Ízesítem sóval és kevés reszelt szerecsendióval. Ezt a mártást a tésztára öntöm, fedő nélkül 200 fokos sütőbe tolom, és addig sütöm, míg a teteje megpirul, kivétel előtt reszelt sajttal megszórom, hogy ráolvadjon.
Tetszik az ötlet, füstölt sonkával vagy baconnel még jobban el tudnám képzelni, ismerve a családomat. Esetleg füstölt sajttal.. :-)
VálaszTörlésnagyon tetszik. nálunk az ilyenféle tészta biztos befutó;-)
VálaszTörlésYasmine, nem rossz ötlet! Nálunk direkt ilyen, de a család kedvére főzünk :)
VálaszTörlés