
A piacon vagy boltban olcsón kaphatunk pattogatnivaló kukoricát, kilóra.
Nagyon vékonyan kivajazok egy jénai edénykét. (A vajban van víz, ezért ha sokat használunk, a kukorica megvizesedik és nem pattog ki.)
Teszek bele kevés kukoricát, lefedem a tetejével. Beteszem a mikróba, 5 percre állítom és maximális teljesítményen - ez nálam 900 Watt - kipattogtatom.
Tovább nem szabad benthagyni, mert a kipattogzott kukorica megszenesedik. Nem baj, ha pár szem nem pattog ki.
Még forrón kevés olvasztott vajat csepegtetek rá és elkeverem, sóval megszórom. Zárható dobozban tárolható ha kihűlt.

nem tudtam, hogy ilyen egyszerű! köszi, hogy feltetted! a férjem édesen (brrr..), én sósan szeretem, de mikrózhatót általában csak sósat találtam a boltokban. lesz öröm! :-)
VálaszTörlésHelga