![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc0wy1KSGJ5IskV9mjwQ-NOzQDsrpdmxm4gG2xJi0OFBA8Ct1dhrIRgOi02K8K6cNeQj4p3DQOoMBlEu5jxtmXm3Nw2vGOvJsAGZ3qc6mQUdjxcS6LRDtynhq8QBMeK7jYbMWKpYEKTA0/s640/popcorn.jpg)
A piacon vagy boltban olcsón kaphatunk pattogatnivaló kukoricát, kilóra.
Nagyon vékonyan kivajazok egy jénai edénykét. (A vajban van víz, ezért ha sokat használunk, a kukorica megvizesedik és nem pattog ki.)
Teszek bele kevés kukoricát, lefedem a tetejével. Beteszem a mikróba, 5 percre állítom és maximális teljesítményen - ez nálam 900 Watt - kipattogtatom.
Tovább nem szabad benthagyni, mert a kipattogzott kukorica megszenesedik. Nem baj, ha pár szem nem pattog ki.
Még forrón kevés olvasztott vajat csepegtetek rá és elkeverem, sóval megszórom. Zárható dobozban tárolható ha kihűlt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8A8H25h33gMtDx8hnvQQu0OUWpP98uO4RQWp6GHoETST3cFTXhR2lHBFn8lfSoT8pKw0RNqWGrr0onyYZrk8-fL70OfnI4LAaKqOUhuSTrcxvc2iXrxE79XnACZjUr4n-rAsOesBsFaA/s640/popcorn1.jpg)
nem tudtam, hogy ilyen egyszerű! köszi, hogy feltetted! a férjem édesen (brrr..), én sósan szeretem, de mikrózhatót általában csak sósat találtam a boltokban. lesz öröm! :-)
VálaszTörlésHelga