Bundáskenyér



Szerintem ez is csak akkor finom, ha egy naposnál nem régebbi kenyérből készül, mondhat nekem bárki, bármit. Mi vacsorára szoktuk enni, felvágottal, szalámival, sajttal. De meleg reggelinek sem utolsó. Nem szoktam a kenyeret tejbe áztatni, mert nem szeretem a nagyon puhára ázott belsőt, viszont magába a tojásba öntök egy kis tejet. Csak épphogy.


A kenyerekből egy cm vastag szeleteket vágok. Amennyi kenyérszeletet vágtam, feleannyi tojást egy mélytányérba leütök, teszek bele sót és löttyintek bele kevés tejet. Kb. négy tojáshoz egy fél dl-t.
A serpenyőben felforrósítom az olajat, nem túl sokat, hogy ne szívja magába. A kenyérszeletek mindkét oldalát alaposan belemártom a felhabart tojásba, tapadjon rá rendesen, majd az olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütöm. Papírtörlőre szedem ki, hogy az olaj leitatódjon.

13 megjegyzés:

  1. hú de megkívántam. de tejbe aztán tojásba, ahogy anyám csinálja - lehet hogy a hétvégén sütök egy adagot.

    VálaszTörlés
  2. Én nem áztatom tejbe...Csak tojásba. Szeretjük!

    VálaszTörlés
  3. Most csak integetek,mint a Szepyke szokta,ha magosat,vagy halasat,vagy.. lát!:-)
    Megnéztem,túl sok a választékod,légyszí legközelebb csak kettőt mutass,de nagyon köszi!

    VálaszTörlés
  4. Imadom ezt a blogot, a finomsagokon es szep fotokon kvul nagyon sok hasznos tudnivalo is van itt.

    VálaszTörlés
  5. Edó köszönöm! Gyere és olvasgass nálam máskor is!

    VálaszTörlés
  6. Én is csak tojásba szoktam mártani. Még nem is hallottam a tejes változatot. De ez a fotó olyan guszta, szerintem holnap ez lesz a reggeli. Éppen van egynapos kenyerem is :)

    VálaszTörlés
  7. De rég nem ettem bundáskenyeret! Ez régebb (még otthon) nálunk önálló étel volt, csak citromos teát ittunk mellé. És mi sem szoktuk külön tejbe áztatni, de a tojáshoz teszek tejet. Jó a majonéz is. Én egy olyat kísérleteztem ki egyszer, amihez kell egy kis liszt is. Besamel, majd mustár, olaj bele. Pont olyan, mint a rendes.

    VálaszTörlés
  8. Anyukám tej nélkül készítette. Anyósomtól tanultam a tejes változatot, ahogy leírtad.
    Én a bundáskenyeret már évek óta csak mézzel eszem. A sós-édes kombináció érdekes ízet ad neki. :)

    VálaszTörlés
  9. En pedig nyers fokhagyma karikakkal eszem. Es melle a hianyozhatatlan citromos tea!

    Meg csak most tevedtem erre a blogra, rogton be is tettem a kedvencek koze. Holnap a tepertos pogacsat fogom kiprobalni. Gyonyoruek a fotoid.

    VálaszTörlés
  10. @Névtelen
    Nagyon örülök, hogy az olvasóm lettél!
    A citromos tea alapfelszerelés.

    VálaszTörlés

@templatesyard