2010. május 31., hétfő

Spenót krémleves

5 megjegyzés

Ezt a levest akkor főzöm, ha a férjem nincs itthon. Nem nagy barátja a spenótnak sehogysem. A gyereknek viszont semmi gondja vele, én pedig egyenesen imádom.
Nagy előnye még, hogy gyorsan el lehet készíteni, így munkaigényesebb második fogás elé ideális.
Még olcsó is lenne, ha nem a világ legdrágább spenótjából készülne.



Hozzávalók: 2 adag

100 g spenót
30 g vaj
1 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
csipet cukor
csipet őrölt szerecsendió
4-5 dl tej
kevés sajt (parmezán)

Elkészítés:
A spenótot forrásban lévő vízben 2 percig főzöm, szűrőben lecsepegtetem. A vajat felforrósítom, megfuttatom rajta az apróra vágott fokhagymát, ráteszem a lisztet, kissé megpirítom, a tejjel csomómentesre felengedem, besűrítem. Hozzáadom a spenótot, sót, csipet cukrot, szerecsendiót.
Botmixerrel turmixolom. Tálaláskor parmezánforgáccsal megszórom a tetejét, pirított zsemleszeletet adok mellé.

Megjegyzések

5 megjegyzés ehhez: "Spenót krémleves"

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. május 31. 13:54

levesbe még nem ettem, de magát a spenótot jó fokhagymásan imádom. Biztos finom lehet

AV írta... [Válasz erre...]
2010. augusztus 31. 22:55

Isteni ez a leves, már többször csináltam e recept szerint, és ajánlom is mindenkinek!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. szeptember 1. 0:04

Nagyon örülök, hogy ízlik!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. június 4. 13:09

NAGYON JÓ LEVES KÖSZI! A CSALÁD KEDVENCE LETT!!!!!!MINDENKINEK AJÁNLOM!ENI

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. június 4. 13:48

@Névtelen
Ez nagyszerű!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com