Hozzávalók:
8 evőkanál kukoricaliszt
50 g vaj
1/2 kávéskanál só
1 tojásfehérje
2,5 - 3 dl tej
Elkészítés:
A tojásfehérjét villával jól meghabarom, hozzáadom a kukoricalisztet, sót, összekeverem. Kevés tejet adok hozzá, majd ráöntöm az olvasztott vajat. Kikeverem, és több részletben hozzámixelem a tejet is. A tésztának hígnak kell lennie. Azonnal süthető.
Egy teflonserpenyőt felforrósítok, ecsettel kiolajozom, egy kis merőkanállal óvatosan öntöm a tésztát, nagyon vékonyan. Lapáttal vagy palacsintakéssel óvatosan fordítom, hogy ne törjön, a másik oldalát is megsütöm. Minden palacsinta alá szilikonecsettel lehelletnyi olajat is kenek. Mielőtt kimerjük a következőt, mindig kanalazzuk át, keverjük fel a tésztát, mert a kukoricaliszt hajlamos leülni az edény aljára. A tésztát hígítsuk, ha besűrűsödik és nagyon vékony palacsintákat süssünk, mert ez így még mindig kicsit vastagabb lesz, mint a hagyományos. Erre felcsavaráskor jöhetünk rá. Természetesen lehetséges az is, hogy feltekerés helyett négybe hajtsuk a megtöltött palacsintákat (ez a tészta eléggé hajlékony, de azért még így is törékenyebbek).
Nemcsak lisztérzékenyeknek ajánlom, mert nagyon finom desszert, más is szívesen fogyasztja. Nálunk a legnépszerűbb töltelék a túró meggydzsemmel, málna és eperlekvár, vaníliás mascarponekrém.
Nagyon tetszik :)
VálaszTörlésRemek
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEz igen!!!
Van fölös tojásfehérjém a mélyben, ki is próbáljuk.
Kalória értékben alacsonyabb esetleg?
Nagyon tetszik ez a recept, kukoricalisztből még soha nem készítettem.Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésnekem is angyon tetszik, én is kipróbálom majd! :)
VálaszTörlésTyű, jól hangzik. Érdekes ötlet és praktikus fehérjepusztítás. :-)
VálaszTörlésHugi: valójában kalória szempontjából nem jelentős eltérés. De egy fehérje épp elegendő, hogy tartást adjon neki.
VálaszTörlésHát ezt meg külön köszönöm :-) Én próbáltam ki ma a natúr csirkemájadat, de lisztérzékeny vagyok, egyébként.
VálaszTörlés@Anikó
VálaszTörlésÖrülök neki.
Töltsd le a gluténmentes fagyikönyvet is az oldalsáv tetejéről.