Nagy előnye még, hogy gyorsan el lehet készíteni, így munkaigényesebb második fogás elé ideális.
Még olcsó is lenne, ha nem a világ legdrágább spenótjából készülne.
Hozzávalók: 2 adag
100 g spenót
30 g vaj
1 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
csipet cukor
csipet őrölt szerecsendió
4-5 dl tej
kevés sajt (parmezán)
Elkészítés:
A spenótot forrásban lévő vízben 2 percig főzöm, szűrőben lecsepegtetem. A vajat felforrósítom, megfuttatom rajta az apróra vágott fokhagymát, ráteszem a lisztet, kissé megpirítom, a tejjel csomómentesre felengedem, besűrítem. Hozzáadom a spenótot, sót, csipet cukrot, szerecsendiót.
Botmixerrel turmixolom. Tálaláskor parmezánforgáccsal megszórom a tetejét, pirított zsemleszeletet adok mellé.
levesbe még nem ettem, de magát a spenótot jó fokhagymásan imádom. Biztos finom lehet
VálaszTörlésIsteni ez a leves, már többször csináltam e recept szerint, és ajánlom is mindenkinek!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlik!
VálaszTörlésNAGYON JÓ LEVES KÖSZI! A CSALÁD KEDVENCE LETT!!!!!!MINDENKINEK AJÁNLOM!ENI
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésEz nagyszerű!
Szuperfincsi!😋
VálaszTörlésVarnagy Tica
VálaszTörlésA család kedvenc spenót levese!
Törlés