Spenót krémleves


Ezt a levest akkor főzöm, ha a férjem nincs itthon. Nem nagy barátja a spenótnak sehogysem. A gyereknek viszont semmi gondja vele, én pedig egyenesen imádom.
Nagy előnye még, hogy gyorsan el lehet készíteni, így munkaigényesebb második fogás elé ideális.
Még olcsó is lenne, ha nem a világ legdrágább spenótjából készülne.



Hozzávalók: 2 adag

100 g spenót
30 g vaj
1 evőkanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
csipet cukor
csipet őrölt szerecsendió
4-5 dl tej
kevés sajt (parmezán)

Elkészítés:
A spenótot forrásban lévő vízben 2 percig főzöm, szűrőben lecsepegtetem. A vajat felforrósítom, megfuttatom rajta az apróra vágott fokhagymát, ráteszem a lisztet, kissé megpirítom, a tejjel csomómentesre felengedem, besűrítem. Hozzáadom a spenótot, sót, csipet cukrot, szerecsendiót.
Botmixerrel turmixolom. Tálaláskor parmezánforgáccsal megszórom a tetejét, pirított zsemleszeletet adok mellé.

5 megjegyzés:

  1. levesbe még nem ettem, de magát a spenótot jó fokhagymásan imádom. Biztos finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Isteni ez a leves, már többször csináltam e recept szerint, és ajánlom is mindenkinek!

    VálaszTörlés
  3. NAGYON JÓ LEVES KÖSZI! A CSALÁD KEDVENCE LETT!!!!!!MINDENKINEK AJÁNLOM!ENI

    VálaszTörlés

@templatesyard