A ropogós fagyitölcsérekhez fagyi is dukál, most kókuszos készült. Ez egy Mexikóban minden sarkon árusított kókuszfagyi hazai adaptációja, amelyről egy angol nyelvű könyvemben olvastam. Az eredeti leírásban nem szerepel kókuszreszelék, azt már én tettem hozzá, nem vált a kárára. Sajnos kókusztej sem volt nekem, kénytelen voltam kókusztejporral beérni.
Ettől függetlenül nagyon finom lett, hamar elfogyott.
Hozzávalók:
300 ml tej
25 g vaj
50 g kókusztejpor
80-100 g porcukor
1 cm-es vaníliarúd belseje vagy pár csepp kivonat
1 teáskanál keményítő
csipet só
1 tojássárgája
1 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A keményítőt, kókuszreszeléket és a kókusztejport kevés tejjel elkeverem, hozzáöntöm a többi tejet is, felmelegítem sűrűsödésig. Belekeverem a porcukrot, sót, vaníliát, kicsit hűlni hagyom. A tojássárgájához keverem adagokban. Beteszem a hűtőbe pár órára, hogy lehűljön (fagyasztóban gyorsítani is lehet). Ha 5 fokos, előveszem a fagyigépet, és 10 perc alatt megfagyasztom.
A vaníliát csak óvatosan adagoljuk, hogy ne nyomja el a kókusz ízt! Épp csak.
Szuper kép!Szuper a szalvétatartó újrahasznosítása:-))
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörléseredetileg mennyi kókusztejet írt a recept? Köszi!
Dóri
Micsoda tálalás! Ötletes!
VálaszTörlésAz eredeti recept 1/2 gallon tejhez (1,9 liter) 4 konzervdoboz kókusztejet ír. Szóval nem lehet tudni :D
VálaszTörlésÉn a tejnek a harmadát, felét helyettesíteném.
Még fagyizóban sem ettem, de biztos csodás lehet
VálaszTörlésImádom a kókuszt, ki fogom próbálni ezt a fagyit :)
VálaszTörlésKókusztejet lehet készíteni otthon, engem ez egyszer megfogott és majd ki szeretném próbálni, lehet ebbe a fagyiba jól jönne :)
VálaszTörlés(azt olvastam valahol, hogy nem lehet kén-dioxiddal fehérített a kókusz, mert akkor valamiért nem fog működni...)
http://takarekoskonyha.blogspot.hu/2012/07/kokusztej-hazilag.html
@Névtelen
VálaszTörlésA házi kókusztej biztosan remek hozzá. Köszi az infót.