Lilahagyma saláta





Semmi sincs itthon, és már időd sincs, hogy salátát készíts? Vagy épp hagyományos reggelit eszel - szalonnát, kolbászt, töpörtyűt puha kenyérrel -, amelyhez jól jönne egy kis hagyma?

Hozzávalók:
2 kisebb fej lilahagyma
1 dl natúr joghurt


A hagymát megpucolom, negyedekbe vágom. Nagyon vékonyan felszeletelem, megszórom sóval, villával megkeverem és közben szálakra rázom szét. Egy órát állni hagyom. Joghurttal összekeverem. Natúran sült vöröshúsokhoz nagyon illik.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, főleg ha jó édes a hagyma, de tuti, hogy a bélésem megérzené ezt a mennyiséget :D :D :D

    VálaszTörlés
  2. Apukám volt virtuóz a hagymasalátákban, bár ő ecetesen készítette. Ez a verzió jobban tetszik, ki fogom próbálni! köszi!

    VálaszTörlés
  3. Most azonnal kipróbálom!
    Juhtúróval és köménymagos sajttal méghozzá :)

    VálaszTörlés
  4. Legjobb! És milyen mutatós ebben az edényben!

    VálaszTörlés
  5. Hmm, de finom lehet! Eszembe nem jutott volna, hoyg csupán hagymát joghurttal összekeverjek.
    Isteni színe van!:)

    VálaszTörlés
  6. Egyszerű, de finom, mi szeretjük. Sokat nem lehet belőle enni, az igaz :D
    A juhtúrós változat biztosan ütős lesz!

    VálaszTörlés
  7. Az ötlet is jó nagyon,kipróbálom de az edényke csudaszép! Fogadjunk ezt is a bolhán lelted!Gondolom a joghurt szelídít valamennyit a hagymán ugye?

    VálaszTörlés
  8. Az egy óra sózás szelidíti a hagymát!
    Természetesen a bolháról :D

    VálaszTörlés
  9. Mindíg beleszeretek az edénykéidbe!:))
    Segíts nekem, hogyan tudok a blogra videót beszúrni?

    VálaszTörlés

@templatesyard