Ez a torta nagyon egyszerű és gyors. Szerintem legalább olyan finom, mint bármelyik sajttorta. A rebarbara pedig nagyszerűen egészítette ki, illik hozzá.
Először is találtam a mélyhűtőben elbújva egy kis sütiszéle maradékot. A karácsonyra sütött mézes zserbó levágott széleit fagyasztottam le, és szépen megfeledkeztem róla. Na ez került most elő. Másrészt kint voltunk a piacon, és egyetlen helyen volt még egy csokor rebarbara, megvettem, mert nagyon ritkán lehet kapni. Gondoltam, valamilyen desszert készül belőle. A fiúk viszont még nem ettek rebarbarát, ezért azt gondoltam, nem teszem bele a sütibe, hanem először csak melléadom, akinek nem ízlik esetleg, az is ehessen a tortából.
Hozzávalók: 22 cm-es tortaforma
Alaphoz
200 g sütiszéle maradék vagy keksz
80-100 g vaj
Tetejére:
500g túró
150 g porcukor
kevés citromlé
vanília (vaníliáscukor)
1 csapott evőkanál keményítő
2 tojás
csipet só
A sütiszéleket szétnyomkodom, elmorzsolom (a kekszet összetöröm vagy ledarálom). Hozzáadom a langyosra olvasztott vajat, összedolgozom egy villával, majd a tortaforma alapjára nyomkodom.
Begyújtom a sütőt 180 fokra melegedni.
A túrót magasfalú tálba teszem, ráütöm a tojást, adok hozzá vaníliát, csipet sót, facsarásnyi citromlevet, beleszórom a porcukrot és a keményítőt is.
A botmixerrel krémesre mixelem. Az alapra öntöm, és betolom a sütőbe. Kb. 45 percig sütöm, félidőben kissé lejjebb vehető a láng. Ha megsült, kiveszem, langyosra hűtöm és tálalom. Mi most rebarbarakompóttal ettük, nagyon finom volt hozzá, mindenkinek ízlett.
Mindig meglangyosítva fogyasszuk.
Uh de jól néz ki!!! Ezt most nagyon megkívántam!
VálaszTörlésMilyen jó ötlet a levágott sütiszéleket lefagyasztani!
VálaszTörlésBiztos finom volt a süti is.
Szuper ötlet, s szuper a kép is!:-))
VálaszTörlés