Rucola-retek saláta




Hozzávalók: 1 adag köretnek vagy 2 adag mellévalónak.
1 nagy fehérretek (vajretek)
50 g rucola
1 teáskanál olivaolaj
pár csepp balzsamecet

1 evőkanál szezámmag
50 g házisajt (vagy feta, márványsajt)

Elkészítés:
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom, kiszedem, hagyom kihűlni.
A retket hosszú vékony hasábokra, a sajtot apró kockákra vágom. Ezután, csak közvetlenül tálalás előtt állítom össze a salátát, hogy a ropogóssága megmaradjon. A retket megsózom, villával átforgatom. Beleteszem a rucolát, a sajtot, rálocsolom az olivát és a balzsamecetet, kissé átforgatom, a végén rászórom a szezámmagot. Azonnal tálalom. Natúr csirkemell mellé nagyon illik.

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Isteni ez a recept.
    Pont most írtam egy bejegyzést, hogy újonnan kikelt rucolámira receptet keresek, így ez lesz az első kipróbálandó!!!
    Üdv. Hugi

    VálaszTörlés
  2. De jó, van rucolád! Én nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Még csak rucolácskák :))))
    iniminik, most kelnek. Majd csak lesz egyszer nagy is :))))
    Addig vadászom a további recepteket :)))

    VálaszTörlés

@templatesyard