Hozzávalók: 1 adag köretnek vagy 2 adag mellévalónak.
1 nagy fehérretek (vajretek)
50 g rucola
1 teáskanál olivaolaj
pár csepp balzsamecet
só
1 evőkanál szezámmag
50 g házisajt (vagy feta, márványsajt)
Elkészítés:
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom, kiszedem, hagyom kihűlni.
A retket hosszú vékony hasábokra, a sajtot apró kockákra vágom. Ezután, csak közvetlenül tálalás előtt állítom össze a salátát, hogy a ropogóssága megmaradjon. A retket megsózom, villával átforgatom. Beleteszem a rucolát, a sajtot, rálocsolom az olivát és a balzsamecetet, kissé átforgatom, a végén rászórom a szezámmagot. Azonnal tálalom. Natúr csirkemell mellé nagyon illik.
Szia!
VálaszTörlésIsteni ez a recept.
Pont most írtam egy bejegyzést, hogy újonnan kikelt rucolámira receptet keresek, így ez lesz az első kipróbálandó!!!
Üdv. Hugi
De jó, van rucolád! Én nagyon szeretem.
VálaszTörlésMég csak rucolácskák :))))
VálaszTörlésiniminik, most kelnek. Majd csak lesz egyszer nagy is :))))
Addig vadászom a további recepteket :)))