Most is így készítettem, sűrű vegyes zöldséglevest, levesbetétet nem is főztem bele.
Hozzávalók:
1 szál petrezselyemgyökér
2 szál sárgarépa
2 újkrumpli
5 cm-es póréhagyma
1 szelet zöldpaprika
1 szelet paradicsom
1 gomba
1 rózsa brokkoli (vagy karfiol)
10 szem bors
1 szál lestyánlevél (vagy szárított)
2-3 dl tej
1 csapott evőkanál liszt
1 szelet vaj
só
Elkészítés:
A gyökeret, répát, pórét felkarikázom, a krumplit, gombát kockára vágom, a brokkolit rózsáira szedem.
Felforrósítom a vajat, a zöldségeket a brokkoli kivételével megdinsztelem rajta, pár perc után ráteszem a lisztet, átforgatom, vízzel felengedem. Felforralom és kb. negyedóráig főzöm. Közben beleteszem a borsot, sót, lestyánt is. Negyedóra múltán hozzáadom a brokkolit is, felöntöm a tejjel, és addig főzöm, míg a brokkoli roppanósra fő.
a leves is nagyon guszta, de engem most jobban érdekel az a jószág, amiben tálalod a fotón...tányér volna?
VálaszTörlésfüles?
fém?
tessék minket bemutatni egymásnak kérem :)
Ez 15 cm átmérőjű, fémből van, kívül-belül bevonatos. Főzni is lehet benne, de a súrolást nem nagyon szereti. Én legtöbbször mártásokhoz, krémekhez vagy csokiolvasztásra használom, kettő van belőle.
VálaszTörlés