Zöldségleves


Itt vannak az új, zsenge zöldségek, ilyenkor gyakran főzök zöldséglevest. Ötletszerűen, ami van itthon, az mind mehet bele. Ahány főzés, annyiféle leves kerekedik ki így belőle.
Most is így készítettem, sűrű vegyes zöldséglevest, levesbetétet nem is főztem bele.


Hozzávalók:
1 szál petrezselyemgyökér
2 szál sárgarépa
2 újkrumpli
5 cm-es póréhagyma
1 szelet zöldpaprika
1 szelet paradicsom
1 gomba
1 rózsa brokkoli (vagy karfiol)
10 szem bors
1 szál lestyánlevél (vagy szárított)
2-3 dl tej
1 csapott evőkanál liszt
1 szelet vaj


Elkészítés:
A gyökeret, répát, pórét felkarikázom, a krumplit, gombát kockára vágom, a brokkolit rózsáira szedem.
Felforrósítom a vajat, a zöldségeket a brokkoli kivételével megdinsztelem rajta, pár perc után ráteszem a lisztet, átforgatom, vízzel felengedem. Felforralom és kb. negyedóráig főzöm. Közben beleteszem a borsot, sót, lestyánt is. Negyedóra múltán hozzáadom a brokkolit is, felöntöm a tejjel, és addig főzöm, míg a brokkoli roppanósra fő.

2 megjegyzés:

  1. a leves is nagyon guszta, de engem most jobban érdekel az a jószág, amiben tálalod a fotón...tányér volna?
    füles?
    fém?
    tessék minket bemutatni egymásnak kérem :)

    VálaszTörlés
  2. Ez 15 cm átmérőjű, fémből van, kívül-belül bevonatos. Főzni is lehet benne, de a súrolást nem nagyon szereti. Én legtöbbször mártásokhoz, krémekhez vagy csokiolvasztásra használom, kettő van belőle.

    VálaszTörlés

@templatesyard