Elérkezett az én időm! - Újkrumplipucoló kesztyű


Itt van végre maga a Szezon! Mostantól krumplit krumplival (mondjuk máskor is). Megérti az ember, hogy párszáz éve miért hajították sutba az emberek addigi étkezési szokásaikat, mellőzve a tarlórépát, feketeretket, céklát, és hódoltak be ennek a növénynek. Mert az újkrumpli csodálatos étel. Mindenhogyan.
Én még nem találkoztam olyan élő emberrel, aki azt mondta volna: Újburgonyát ettem. Szerintem ez a szó nem is létezik, valami fantázianév ez, amit sznob éttermek írnak valamilyen oknál fogva az étlapjukra. Másrészt azt sem hallottam még, hogy újpityóka, újkolompér. Az a neve, hogy újkrumpli és punktum.

Már augusztus vége volt tavaly, hogy a hozzánk közel lévő üzletben vásároltam, és egy dobozra lettem figyelmes. A dobozon egy pár narancssárga kesztyű fényképe volt, és az volt ráírva, hogy ez a krumplipucolás leghatékonyabb eszköze. Nem volt egetverően drága, gondoltam, megkockáztatom, és megvettem. Igenám, de nem volt már újkrumpli, amin kipróbáljam.  Így hát betettem a fiókba, hogy majd ha lesz, kipróbálom. Most elérkezett az idő! Tegnap eszembe jutott a kesztyű, mert gyönyörű újkrumplit vettem. Most lesz a PRÓBA! A krumplikat egy nagy tál vízbe tettem, felhúztam a kesztyűt, és áttörölgettem őket vele a víz alatt. A kesztyű vastag, textilbéléses műanyagból van, a tenyérrészen pedig erős rücskök vannak. Ezek szépen ledörzsölik a héjat. Jól működött. Egész gyorsan kész lettem. Az igaz, hogy a krumplik egyébként is elég könnyen pucolhatóak voltak, de legalább nem lett barna a kezem. De úgy látom, jó lesz majd később is, ha már erősebben kapargatni kell.

14 megjegyzés:

  1. Olyan régóta keresek ilyet! De sehol sem láttam...

    VálaszTörlés
  2. Smirglikesztyű! Mekkora ötlet :-)

    VálaszTörlés
  3. Milyen ötletes! Nem láttam még ilyet, ezért is örülök hogy megosztottad velünk! Köszi! :o)

    VálaszTörlés
  4. Még ilyet !!!
    Teljesen új nekem ez a segédeszköz. :)
    És mi készült az újkrumpliból?

    VálaszTörlés
  5. Dinsztelt, petrezselymes krumpli. Az idén először ettünk, mert ősszel vettünk nagyon jó minőségű alföldi krumplit, és eddig kitartott.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! Véletlen tudom hol lehet rendelni(ilyen helyen dolgozom) .Ha szeretnétek ilyet akkor: www.konyha10000cikk.hu webáruház.

    VálaszTörlés
  7. Tök jó! :)) Már azért is érdemes, hogy ne legyen állandóan az emberlánya keze tiszta fekete... :))

    VálaszTörlés
  8. Huu, ez nagyon jo dolog, mennyire megkonnyiti a dolgunkat!

    VálaszTörlés
  9. Eszméletlen!
    Meg az is, aki kitalálta.
    Nekem eddig a gumikesztyű és külön erre befogott dörzsis mosogatószivacs vált be. Gumikesztyű a drogériákban kapható.

    VálaszTörlés
  10. ötletes, de én amióta nagy lettem, az újkrumplit egészen addig nem szoktam megpucolni, amíg öregkrumpli nem lesz belőle. mosás, sütés, evés :)

    VálaszTörlés
  11. Igen, én is szoktam héjastul is az egészen zsenge krumplit, de azért héj nélkül finomabb, jobban szeretjük, és pl. krumplilevesbe, salátába stb. pláne nem héjastul teszem.

    VálaszTörlés
  12. Nálunk bizony újpityóka :))

    VálaszTörlés

@templatesyard