Hozzávalók: 5 csésze vagy 4 normál forma
250 g tisztított spárga
3 evőkanál finomliszt (nem nagyon púpos)
3 tojás (vagy 4, ha kicsik)
50 g füstölt sajt reszelve
kb. 1 - 1,5 dl tejszín (vagy tej)
1 szelet vaj
1 kávéskanál só
csipet őrölt bors
csipet őrölt szerecsendió
csipet cukor
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra bemelegítem. Egy tepsibe pár centi magas vizet öntök, és betolom a sütőbe.
A spárgáról letöröm az alsó, fás részt (máshol még hasznosítom), és vékonyan meghámozom, majd vékony karikára vágom. Egy lábosban kevés vizet felforralok, csipet sóval és csipet cukorral ízesítem, beledobom a spárgát, és 1 percig forralom, a vizet leöntöm róla, hagyom hűlni. A vajat megolvasztom, ráteszem a lisztet, kissé átforgatom rajta, majd felengedem a tejszínnel, és csomómentesre keverem. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, lehúzom a lángról. Hozzáadom a spárgát, és botmixerrel még így forrón krémesre keverem. A végén egyenként hozzámixelem a tojássárgákat, legvégül beleforgatom a sajtot is, de már csak kanállal. Ha kell, még ízesítem.
A 3 tojásfehérjét felverem habnak, középidőben hozzáadok pár csepp ecetet, és nagyon kemény habot készítek. A felét beleforgatom a spárgás pürébe, ha már eloszlattam, a hab másik felét is beleforgatom. Kiadagolom a formákba úgy, hogy nagyjából a pereméig érjen a massza. Egyenként beleteszem a bemelegített vizes tepsibe, becsukom az ajtót, és kb. 40-45 percig sütöm. Azonnal tálalom.
Szépen felfújódtak! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki főleg ezekben a pöttyös bögrékben :D
VálaszTörlésO, de szepsegesek! A szuflek is, az edenyek is!
VálaszTörlésNagyon szépek, és nagyon jól mutatnak ezekben a bögrékben!
VálaszTörlésCsodaszép! :)
VálaszTörlésSzuperszép a tálalás, s a szuflé!:-))
VálaszTörlésGyönyörűek! Látszik hogy könnyűek, finomak! És milyen jó ötlet! Nekem sincsenek szuflé-formáim, de csészéim vannak! Köszi! :)
VálaszTörlés