2009. szeptember 7., hétfő

Flambírozott körte karamellszirupban

6 megjegyzés



Hozzávalók:
2 körte
1 evőkanál kristálycukor
10 g vaj
4 cl rum

Elkészítés:
A megtisztított körtéket egyenként 6 hasábra vágom, megforgatom kristálycukorban. Egy teflonserpenyőben felforrósítom a vajat és a körteszeleteket nagy lángon megsütöm benne minden oldalán, míg a cukor karamellizálódik. Akkor ráöntöm a rumot, és a serpenyőt erősen megdöntve a gázlánggal meggyújtom - flambírozom. Húsok mellé nagyon finom, de akár desszertként is megállja a helyét. Mi a mandulás vörös sügér mellé ettük.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Flambírozott körte karamellszirupban"

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 7. 18:40

Hú,most aztán én is nyelem ám a nyálam,főleg hozzáképzelem a sügért.......

Zolda írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 7. 20:34

De ugye a hajadat bekötöd a művelet előtt? Csak úgy, a biztonság kedvéért...? :))
Zolda

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 7. 20:43

Nem veszélyes szerintem, nem kell ám nagy lobbanásra gondolni. Nagyon kevés ehhez a vaj és az alkohol is. De lehet hosszú égő gyufával is belobbantani. Kis kékes lánggal ég.

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 7. 23:06

Nekem desszert...Finom desszert!
Nemsokára gimis osztálytalálkozónk lesz, ott a vacsorán lesz a befejező fogás hasonló!!!

Pilland írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 8. 7:49

Nice site indeed!
Best wishes from an Estonian living in Italy!
(My sites http://pilland.blogspot.com and http://pillandia.blogspot.com)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 8. 10:08

Thank you! Your sites are very interesting. I like knitting very much.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com