2009. szeptember 30., szerda

Egyszerű citromkrémes süti

8 megjegyzés

Eléggé összeszaladnak a tennivalók mostanában, és már nem is szabadságon vagyok. Próbálok ésszerűsíteni. Vasárnap már nem futotta bonyolultabb sütire, csak úgy hamar-hamar valami mégis legyen. Pár perc alatt kavartam egy piskótát, s amíg az sült, megcsináltam a krémet is. Nagy díszítés sem volt, egy kis sárga tortadara és kész. Mire az ebéd megfőtt, ez is meghűlt a hűtőben.


Hozzávalók:
3 tojásból 17 cm-es piskótalap
A krémhez:
40 g kukoricakeményítő
1 citrom leve
2 dl víz
1 evőkanál tejföl
1 vaníliáscukor vagy pár csepp kivonat
200-250 g porcukor
200 g vaj

A keményítőt elkeverem a vízzel és a citromlével, majd felfőzöm sűrűre. Még forrón belekeverek egy szeletke vajat és a tejfölt. Hagyom teljesen kihűlni. A puha vajat a cukorral, vaníliáscukorral habosra mixelem, és evőkanállal adagolva hozzákeverem a pudingot is. (Mindig a vajhoz adjuk a pudingot és nem fordítva).
A piskótalapot kettévágom, megkenem vastagon a krém kétharmadával az alsó lapot, és beteszem a hűtőbe, hogy dermedjen, mielőtt ráteszem a tetejét, mert a krém ilyenkor elég lágy. Negyedóra múlva ráteszem a tetejét, azt is megkenem, az oldalát is körbefuttatom. Tortadarát szórok rá, és visszateszem a hűtőbe fogyasztásig. Szoktam szeletben és piskótatekercsben is készíteni. Kókuszreszelékkel, dióval, mandulával is szórható, illik hozzá.

Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Egyszerű citromkrémes süti"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 30. 20:45

Én kérnék belőle... :) A citromos bármikért odavagyok...
majd megcsinálom, mert tényleg gyorsnak tűnik! :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 30. 21:16

Adnék belőle :)

Orsi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 30. 22:04

Úuh ezt imádnám!
Az édes tejföl micsoda?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 30. 23:13

Az édes tejföl az, amelyik nem savanyú :)
Szóval mifelénk ez a friss tejföl. Használj nyugodtan boltit, csak ne legyen NAGYON savanyú.
Ki is törlöm, nem sok a jelentősége.

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. október 1. 20:16

Mondtam már,hogy az anyukám kedvence a ciromfagyi,meg a citromkrémes süti?
Csak a tejfölöst nem bírja azt hiszem az epéje.
Ki lehet hagyni?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 1. 20:18

Ki lehet hagyni persze.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. március 25. 11:27

Szia!
A készre főzött pudingot kell kanalanként a vajas krémhez adagolni? A hozzávalókban nem szerepel a puding...
köszönöm: zs

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. március 25. 14:14

@Névtelen
A keményítőből főzzük a pudingot, a kész lehűlt pudingot keverjük a vajhoz.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com