2009. szeptember 8., kedd

Bundáskenyér

13 megjegyzés


Szerintem ez is csak akkor finom, ha egy naposnál nem régebbi kenyérből készül, mondhat nekem bárki, bármit. Mi vacsorára szoktuk enni, felvágottal, szalámival, sajttal. De meleg reggelinek sem utolsó. Nem szoktam a kenyeret tejbe áztatni, mert nem szeretem a nagyon puhára ázott belsőt, viszont magába a tojásba öntök egy kis tejet. Csak épphogy.


A kenyerekből egy cm vastag szeleteket vágok. Amennyi kenyérszeletet vágtam, feleannyi tojást egy mélytányérba leütök, teszek bele sót és löttyintek bele kevés tejet. Kb. négy tojáshoz egy fél dl-t.
A serpenyőben felforrósítom az olajat, nem túl sokat, hogy ne szívja magába. A kenyérszeletek mindkét oldalát alaposan belemártom a felhabart tojásba, tapadjon rá rendesen, majd az olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütöm. Papírtörlőre szedem ki, hogy az olaj leitatódjon.

Megjegyzések

13 megjegyzés ehhez: "Bundáskenyér"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 8. 11:53

Kb, mint nálam!:D

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 8. 15:51

Igen :D

Lilla írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 8. 16:09

hú de megkívántam. de tejbe aztán tojásba, ahogy anyám csinálja - lehet hogy a hétvégén sütök egy adagot.

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 8. 19:03

Én nem áztatom tejbe...Csak tojásba. Szeretjük!

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 8. 19:36

Most csak integetek,mint a Szepyke szokta,ha magosat,vagy halasat,vagy.. lát!:-)
Megnéztem,túl sok a választékod,légyszí legközelebb csak kettőt mutass,de nagyon köszi!

Edó írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 9. 14:58

Imadom ezt a blogot, a finomsagokon es szep fotokon kvul nagyon sok hasznos tudnivalo is van itt.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 9. 15:23

Edó köszönöm! Gyere és olvasgass nálam máskor is!

Ágianyu írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 9. 22:30

Én is csak tojásba szoktam mártani. Még nem is hallottam a tejes változatot. De ez a fotó olyan guszta, szerintem holnap ez lesz a reggeli. Éppen van egynapos kenyerem is :)

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 10. 8:17

De rég nem ettem bundáskenyeret! Ez régebb (még otthon) nálunk önálló étel volt, csak citromos teát ittunk mellé. És mi sem szoktuk külön tejbe áztatni, de a tojáshoz teszek tejet. Jó a majonéz is. Én egy olyat kísérleteztem ki egyszer, amihez kell egy kis liszt is. Besamel, majd mustár, olaj bele. Pont olyan, mint a rendes.

Eunika írta... [Válasz erre...]
2010. május 6. 19:22

Anyukám tej nélkül készítette. Anyósomtól tanultam a tejes változatot, ahogy leírtad.
Én a bundáskenyeret már évek óta csak mézzel eszem. A sós-édes kombináció érdekes ízet ad neki. :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. május 6. 19:41

Mézzel? Nem semmi! :D

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. március 7. 20:54

En pedig nyers fokhagyma karikakkal eszem. Es melle a hianyozhatatlan citromos tea!

Meg csak most tevedtem erre a blogra, rogton be is tettem a kedvencek koze. Holnap a tepertos pogacsat fogom kiprobalni. Gyonyoruek a fotoid.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. március 7. 20:57

@Névtelen
Nagyon örülök, hogy az olvasóm lettél!
A citromos tea alapfelszerelés.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com