2010. május 7., péntek

Kukoricapalacsinta

9 megjegyzés



Hozzávalók:
8 evőkanál kukoricaliszt
50 g vaj
1/2 kávéskanál só
1 tojásfehérje
2,5 - 3 dl tej


Elkészítés:
A tojásfehérjét villával jól meghabarom, hozzáadom a kukoricalisztet, sót, összekeverem. Kevés tejet adok hozzá, majd ráöntöm az olvasztott vajat. Kikeverem, és több részletben hozzámixelem a tejet is. A tésztának hígnak kell lennie. Azonnal süthető.
Egy teflonserpenyőt felforrósítok, ecsettel kiolajozom, egy kis merőkanállal óvatosan öntöm a tésztát, nagyon vékonyan. Lapáttal vagy palacsintakéssel óvatosan fordítom, hogy ne törjön, a másik oldalát is megsütöm. Minden palacsinta alá szilikonecsettel lehelletnyi olajat is kenek. Mielőtt kimerjük a következőt, mindig kanalazzuk át, keverjük fel a tésztát, mert a kukoricaliszt hajlamos leülni az edény aljára. A tésztát hígítsuk, ha besűrűsödik és nagyon vékony palacsintákat süssünk, mert ez így még mindig kicsit vastagabb lesz, mint a hagyományos. Erre felcsavaráskor jöhetünk rá. Természetesen lehetséges az is, hogy feltekerés helyett négybe hajtsuk a megtöltött palacsintákat (ez a tészta eléggé hajlékony, de azért még így is törékenyebbek).
Nemcsak lisztérzékenyeknek ajánlom, mert nagyon finom desszert, más is szívesen fogyasztja. Nálunk a legnépszerűbb töltelék a túró meggydzsemmel, málna és eperlekvár, vaníliás mascarponekrém.

Megjegyzések

9 megjegyzés ehhez: "Kukoricapalacsinta"

lúdanyó írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 12:22

Nagyon tetszik :)

Bianka írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 13:30

Remek

Hugi írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 13:55

Szia!
Ez igen!!!
Van fölös tojásfehérjém a mélyben, ki is próbáljuk.
Kalória értékben alacsonyabb esetleg?

Ottis írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 16:26

Nagyon tetszik ez a recept, kukoricalisztből még soha nem készítettem.Ki fogom próbálni!

duende írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 20:59

nekem is angyon tetszik, én is kipróbálom majd! :)

Zsuci írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 21:23

Tyű, jól hangzik. Érdekes ötlet és praktikus fehérjepusztítás. :-)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. május 7. 22:22

Hugi: valójában kalória szempontjából nem jelentős eltérés. De egy fehérje épp elegendő, hogy tartást adjon neki.

Anikó írta... [Válasz erre...]
2011. augusztus 22. 20:59

Hát ezt meg külön köszönöm :-) Én próbáltam ki ma a natúr csirkemájadat, de lisztérzékeny vagyok, egyébként.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. augusztus 22. 21:05

@Anikó
Örülök neki.
Töltsd le a gluténmentes fagyikönyvet is az oldalsáv tetejéről.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com