2010. március 2., kedd

Zöldborsós tokány

2 megjegyzés



Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy lapocka
400 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
csipet lestyán
csipet őrölt szerecsendió
1-2 teáskanál keményítő (vagy finomliszt)
2-3 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír
bors


Elkészítés:
A húst kockára darabolom. A hagymát felezem és szeletekre vágom, a fokhagymát felaprítom. Egy teflonserpenyőben felforrósítom a zsiradékot, és kb. 4 adagban megpirítom a húsdarabokat. Egy tányérba szedem, ami kész. Legvégül megfonnyasztom a vöröshagyma félkarikákat, utoljára beledobom a fokhagymát, de azzal már leveszem a lángról. Visszarakom a megpirult húsdarabokat, és lefedem egy jól záró, nyílásmentes fedővel. Takaréklángon egy órát főzögetem a saját levében. Ha letelt az idő, hozzáadom a borsót, ekkor meg is sózom, beleadom a lestyánt, szerecsendiót. Újra lefedem és a borsót is puhára párolom, kb. 20 perc alatt. A keményítőt csomómentesen elkeverem kb 1 dl vízben, ráöntöm a húsra, 1-2 percig forralom.
Pergős rizst vagy krumplipürét adok hozzá.


Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Zöldborsós tokány"

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. március 2. 17:36

Nézz be hozzám, Te életem része!:-))

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. március 2. 17:41

Ez a fotó nálam top10-es! :)
Nagyon eltaláltad, és remek recept!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com