Torma a húsvéti sonkához


Az ecetes reszelt torma elengedhetetlen kísérője a húsvéti sonkának. Három olyan tormakeveréket ajánlok az ünnepi reggelizőasztalra, amely egy kis változatosságot jelenthet a megszokott ízekhez képest.


A recept:

Savanykásan

2 evőkanál reszelt torma,
1 evőkanál almaecet,
3 evőkanál majonéz,
1 evőkanál tejföl,
1 kávéskanál mustár,
1 kávéskanál őrölt paprika,
Zöldhagymával

50 g natúr krémsajt,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál reszelt torma,
1 evőkanál zöldhagyma,
só, feketebors,
1-2 csavarás citromlé,
1 kávéskanál friss vagy szárított kapor


Csípősen

50 g natúr krémsajt,
3 evőkanál reszelt torma,
1-2 evőkanál majonéz,
1 teáskanál darált chili
vagy cseresznyepaprika,



Egy kb. 250 g-os tormaszálat hámozzunk meg, és reszeljük le apró lyukú reszelővel. Csepegtessük meg egy fél citrom levével, tegyünk hozzá egy csapott kávéskanál porcukrot, sót, keverjük össze, és fedjük le a kikeverésig.
Az egyes változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és tálalásig tartsuk jól záródó kisebb üvegekben. Előző nap is elkészíthetjük.

9 megjegyzés:

  1. Hmmmmmm, mindegyik nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Mondjuk én konkrétan a virslit, sült kolbászt is tormával eszem (mivel a mustárt nem kedvelem annyira), úgyhogy a mai receptednek nagyon örülök! :)
    De jó, hogy így lehet vele variálni!

    VálaszTörlés
  3. Köszi!

    Imádom a tormát,ám féltettem eddig a szemem,így boltit vettem mindig,de annyira szupernek néz ki a recepted{jeid},hogy ki fogom próbálni:-)

    VálaszTörlés
  4. Csodás a kép!
    Imádom a tormát, de a kép egyszerűen tökéletes.

    VálaszTörlés
  5. Raindrop: köszi. Nem tagadom, nekem is kedvencem ez a kép.

    VálaszTörlés
  6. Azt gondoltam a fejlécről,hogy házi krémsajt,esetleg túróval,de milyen szuper ötlet a torma hozz! Biztos lesz húsvétkor nálunk is!:-))

    VálaszTörlés
  7. Ez a fenykep gyonyoru!!! Jol latom, a tulipanok fabol vannak faragva?

    VálaszTörlés
  8. Hú, ezt köszi! Még soha nem mertem házi tormakrémnek nekiállni! De majd moost! :)

    VálaszTörlés
  9. Én még szendvicsbe is gyakran használok tormakrémet, úgyhogy mindhárom ötletet mentettem! És persze ki nem hagyhatom, hogy gyönyörűek a képek! :))

    VálaszTörlés

@templatesyard