Hozzávalók:
kb. 200 g maradék krumplipüré
3-4 rózsa brokkoli
1 púpos evőkanál rétesliszt
2 tojás
só, bors
A szószhoz:
100 g reszelt sajt
50 g vaj
1 csapott evőkanál finomliszt
2 dl tej
őrölt szerecsendió
só
Elkészítés:
A brokkolit apró darabokra vágom, kb. félcentisekre. A krumplipürét elkeverem a liszttel, majd a tojásokkal, végül a brokkolival. Adok még hozzá kevés sót és őrölt borsot. Egy serpenyőben olajat hevítek, kézzel kroketté formázom, vagy csak evőkanállal kupacokat szaggatok az olajba, kissé meglapítom őket (én most kanállal szaggattam). Mindkét oldalukon ropogós aranybarnára sütöm.
Míg sülnek, egy másik láboskában 50 g vajat felolvasztok, megpirítom benne a lisztet míg picit rózsaszínes árnyalatot kap, a tejjel felöntöm, csomómentesre keverem. Ízesítem sóval, szerecsendióval. Ha besűrűsödött, leveszem a lángról, és a reszelt sajtot belekeverem. Már nem kell főzni.
Imadom a kroketteket!!!Johetek hozzad ebedre?:)
VálaszTörlésGyere csak nyugodtan, bár most disznótoros van, ezt már megettük a héten :D
VálaszTörlésÁhá,szóval előre böjtöltetek a disznótorosra!:-DD
VálaszTörlésNálunk csak én szeretem a brokkolit sajnos...Nagyon guszta!:-))