Ha hozzájutok friss velőhöz, mindig készül vacsorára vagy reggelire velős rántotta.
Hozzávalók: 2 adag
6 db velő
150- 200 g vegyes gomba
fél fej vöröshagyma
4-5 tojás
2 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál vaj
1 evőkanál tej
só, bors
Elkészítés:
A gombát felszeletelem, a velőt két darabba vágom, a fél hagymát is szeletekre vágom. A zsiradékot felforrósítom, beleteszem a velőt , majd a lángot takarékra veszem, lefedem a serpenyőt, és oldalanként 2-2 percig sütöm. Ezután beleteszem a hagymát és a gombát, fedő nélkül megdinsztelem. Óvatosan keverem, hogy a velődarabok ne menjenek szét. Közben a tojásokat egy tányérba feltöröm, teszek bele 1 evőkanál tejet, sót, borsot, és villával összehabarom. Az egészet a gombás velőre öntöm, fedő nélkül takarékon addig sütöm, míg a teteje rezgősre-kocsonyásra sül. Nem kell megkeverni. Friss pékáruval és savanyúsággal forrón tálalom.
Akkor most csak integetek,ahogy Szepyke mondaná!:-))Csakhogy lásd,hogy itt jártam!:-))
VálaszTörlésSzia Andi, integetek vissza! Jó, hogy itt jártál :D Megnéztem ám a csibéket, tök jók!
VálaszTörlésTojással még nem ettem,de biztos finom!!
VálaszTörlésÉn a velős pirítóst szeretem nagyon :-)
Van számodra valamim,kukk be hozzám :-)
Köszönöm szépen a húsvéti feelinget!:-))
VálaszTörlésnálunk ez régen mindig disznóöléskor készült reggelire! de finom is volt!
VálaszTörlésVesével az igazi!
VálaszTörlés