Gombás-velős tojás

Ha hozzájutok friss velőhöz, mindig készül vacsorára vagy reggelire velős rántotta.


Hozzávalók: 2 adag
6 db velő
150- 200 g vegyes gomba
fél fej vöröshagyma
4-5 tojás
2 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál vaj
1 evőkanál tej
só, bors

Elkészítés:
A gombát felszeletelem, a velőt két darabba vágom, a fél hagymát is szeletekre vágom. A zsiradékot felforrósítom, beleteszem a velőt , majd a lángot takarékra veszem, lefedem a serpenyőt, és oldalanként 2-2 percig sütöm. Ezután beleteszem a hagymát és a gombát, fedő nélkül megdinsztelem. Óvatosan keverem, hogy a velődarabok ne menjenek szét. Közben a tojásokat egy tányérba feltöröm, teszek bele 1 evőkanál tejet, sót, borsot, és villával összehabarom. Az egészet a gombás velőre öntöm, fedő nélkül takarékon addig sütöm, míg a teteje rezgősre-kocsonyásra sül. Nem kell megkeverni. Friss pékáruval és savanyúsággal forrón tálalom.

6 megjegyzés:

  1. Akkor most csak integetek,ahogy Szepyke mondaná!:-))Csakhogy lásd,hogy itt jártam!:-))

    VálaszTörlés
  2. Szia Andi, integetek vissza! Jó, hogy itt jártál :D Megnéztem ám a csibéket, tök jók!

    VálaszTörlés
  3. Tojással még nem ettem,de biztos finom!!
    Én a velős pirítóst szeretem nagyon :-)
    Van számodra valamim,kukk be hozzám :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen a húsvéti feelinget!:-))

    VálaszTörlés
  5. nálunk ez régen mindig disznóöléskor készült reggelire! de finom is volt!

    VálaszTörlés

@templatesyard