Hozzávalók:
200 g kakaós keksz
2 dl tejszín
szederbefőtt (vagy fagyasztott szeder)
200 g házi krémsajt
80-100 g vaj
70 g zselatin
1/2 dl tej
1 vaníliáscukor
4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A kekszet ledarálom, és az olvasztott vajjal elkeverem. A kétharmadát belelapítgatom a tortaforma aljába, beteszem a hűtőbe dermedni. Ha jó már, akkor szorosan kirakosgatom szederrel. Elkészítem a krémet.
A zselatint elkeverem a tejjel, és mikróban felmelegítem (ne forrjon!). A krémsajtot, porcukrot, vaníliáscukrot elkeverem. A tejszínből habot verek. A zselatinos tejet még langyosan belekeverem a krémsajtos keverékbe, és óvatosan beleforgatom a tejszínhabot is. Az egészet a szederre öntöm. Beteszem a hűtőbe. Egy félóra múlva a maradék vajaskekszet a tetejére szórom. Legalább 6 órát hűtöm fogyasztás előtt. Ha jó már, késsel óvatosan körbevágom a forma oldalát, leveszem a tortakarikát és felszeletelem.
Gyönyörű
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésnagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésHú! Remekmű!!
VálaszTörlésJuj,de vártam,nagyon fnom lehet,ez is próba!:-))
VálaszTörlésElkészült, szép lett, kivéve a keksz részt, amit nem tudtam ilyen mutatósra varázsolni. De nem lehet hogy 7 g zselatinról van szó (és nem 70-ről)?
VálaszTörlés