Krémsajtos szedertorta


Ezt a tortát muszáj volt elkészíteni, mert adottak voltak a hozzávalók. Maradt a hétvégi gesztenyepüréből tejszín, a kakaós kekszből is 20 dkg, a pillecukor-őrület miatt felbontottam egy üveg szederbefőttet, hogy a levével rózsaszín mályvacukrot készítsek boldog-boldogtalannak, így a szeder is ott állt az üvegben. Feltettem hát egy nagy doboz tejfölt lecsepegni házi krémsajtnak, és ezekből készítettem ezt a 17 cm-es kis tortát.




Hozzávalók:
200 g kakaós keksz
2 dl tejszín
szederbefőtt (vagy fagyasztott szeder)
200 g házi krémsajt
80-100 g vaj
70 g zselatin
1/2 dl tej
1 vaníliáscukor
4 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A kekszet ledarálom, és az olvasztott vajjal elkeverem. A kétharmadát belelapítgatom a tortaforma aljába, beteszem a hűtőbe dermedni. Ha jó már, akkor szorosan kirakosgatom szederrel. Elkészítem a krémet.
A zselatint elkeverem a tejjel, és mikróban felmelegítem (ne forrjon!). A krémsajtot, porcukrot, vaníliáscukrot elkeverem. A tejszínből habot verek. A zselatinos tejet még langyosan belekeverem a krémsajtos keverékbe, és óvatosan beleforgatom a tejszínhabot is. Az egészet a szederre öntöm. Beteszem a hűtőbe. Egy félóra múlva a maradék vajaskekszet a tetejére szórom. Legalább 6 órát hűtöm fogyasztás előtt. Ha jó már, késsel óvatosan körbevágom a forma oldalát, leveszem a tortakarikát és felszeletelem.

6 megjegyzés:

@templatesyard