Főzés előtt a hajdinát jó alaposan mossuk át folyó hideg vízben, majd áztassuk be legalább félórára. Ezután tegyük fel főni, háromszoros mennyiségű vízben. A magvak főzéskor kinyílnak, meguzzadnak és megpuhulnak, a folyadékot pedig felveszik. Főzési ideje kb. 25 perc.
Hozzávalók: 4 adag
250 g hajdina
só
1 csapott evőkanál zsír (liba vagy kacsa)
20 cm-es póréhagyma
Elkészítés:
A hajdinát folyóvízben alaposan megmosom, beleteszem egy lábosba, és háromszoros mennyiségű vizet öntök rá. Ebben hagyom állni egy félórát. Ezután felteszem főni, ha felforrt, lefedem és takarékra veszem. Addig főzöm, míg a szemek kinyílnak, és puhák lesznek, ez kb. 25 perc. Ha megfőtt, akkor sózom.
A póréhagymát felkarikázom, és a felforrósított libazsíron megdinsztelem. A hajdinát tálaláskor ezzel a zsírral meglocsolom, és a hagymakarikákat a tetejére halmozom.
Mi most malaccsászárhoz ettük mártással és salátával.
Nagyon szépséges a színe!:-))Gondolom ízre se rossz!:-))
VálaszTörlésNagyon gusztusos. Én még önmagában is el tudnám fogyasztani. Itt érzem a libazsír ízét, de most egy kicsit diétázom, mással pótolni pedig azt nem érdemes. Na de majd ha lejár a diétám.........
VálaszTörlésén eddig csak hajdinalisztet használtam palacsintához, de kipróbálom majd most köretnek is. nagyon tetszik, ahogyan lefényképezted. kellemes húsvéti ünnepeket!
VálaszTörlés