Hozzávalók:
4 pangasius halfilé
1 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál étolaj
50 g vaj
1/2 citrom
só
Elkészítés:
A kiolvadt halszeleteket papírtörlővel megszárítom, kevés citromlével megcsepegtetem és megszórom sóval. Fél órát állni hagyom. A sütőt 220 fokra melegítem. Egy tepsit 1 evőkanál olajjal megkenek, belefektetem a halszeleteket. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, összekeverem és a halfilékre szórom. A vajat nagyon vékonyan felszelem és beborítom vele a halat. Betolom a sütőbe, és kb 15 percig sütöm.
Most sültfőtt krumplit és feketereteksalátát ettünk hozzá, de párolt zöldséggel, rizzsel is nagyon finom.
Ma elkészítettem én is ezt az ételt és nagyon finom lett, köszi a receptet!
VálaszTörlésEz nagyszerű!
VálaszTörlésVan a sparban ilyen halacska, de nem mertem megvenni, mert fagyasztott. Pedig annyian dicsérik, hogy nincs jellegzetes hal íze, remekül lehet fűszerezni.
VálaszTörlésMegveszek egy csomaggal húsvétra, kipróbálom. Egyszerűen csodálatos a fotódon.
Finom édesvízí hal, megveheted bátran. Sajnos az 1 kg-os mire kiolvad, fele olyan súlyú lesz. Emiatt nem olcsó.
VálaszTörlésHulladék tápnak való hal! Többet nem veszek az biztos....
VálaszTörlésFinom, finom, de gondolom, ezt még nem olvastátok... http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedelem/hogyan-lett-gyanus-a-pangasius
VálaszTörlés