Pangasius vajban sütve




Hozzávalók:
4 pangasius halfilé
1 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál étolaj
50 g vaj
1/2 citrom


Elkészítés:
A kiolvadt halszeleteket papírtörlővel megszárítom, kevés citromlével megcsepegtetem és megszórom sóval. Fél órát állni hagyom. A sütőt 220 fokra melegítem. Egy tepsit 1 evőkanál olajjal megkenek, belefektetem a halszeleteket. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, összekeverem és a halfilékre szórom. A vajat nagyon vékonyan felszelem és beborítom vele a halat. Betolom a sütőbe, és kb 15 percig sütöm.
Most sültfőtt krumplit és feketereteksalátát ettünk hozzá, de párolt zöldséggel, rizzsel is nagyon finom.

6 megjegyzés:

  1. Ma elkészítettem én is ezt az ételt és nagyon finom lett, köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Van a sparban ilyen halacska, de nem mertem megvenni, mert fagyasztott. Pedig annyian dicsérik, hogy nincs jellegzetes hal íze, remekül lehet fűszerezni.
    Megveszek egy csomaggal húsvétra, kipróbálom. Egyszerűen csodálatos a fotódon.

    VálaszTörlés
  3. Finom édesvízí hal, megveheted bátran. Sajnos az 1 kg-os mire kiolvad, fele olyan súlyú lesz. Emiatt nem olcsó.

    VálaszTörlés
  4. Hulladék tápnak való hal! Többet nem veszek az biztos....

    VálaszTörlés
  5. Finom, finom, de gondolom, ezt még nem olvastátok... http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedelem/hogyan-lett-gyanus-a-pangasius

    VálaszTörlés

@templatesyard