Zöldborsós tokány




Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy lapocka
400 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
csipet lestyán
csipet őrölt szerecsendió
1-2 teáskanál keményítő (vagy finomliszt)
2-3 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír
bors


Elkészítés:
A húst kockára darabolom. A hagymát felezem és szeletekre vágom, a fokhagymát felaprítom. Egy teflonserpenyőben felforrósítom a zsiradékot, és kb. 4 adagban megpirítom a húsdarabokat. Egy tányérba szedem, ami kész. Legvégül megfonnyasztom a vöröshagyma félkarikákat, utoljára beledobom a fokhagymát, de azzal már leveszem a lángról. Visszarakom a megpirult húsdarabokat, és lefedem egy jól záró, nyílásmentes fedővel. Takaréklángon egy órát főzögetem a saját levében. Ha letelt az idő, hozzáadom a borsót, ekkor meg is sózom, beleadom a lestyánt, szerecsendiót. Újra lefedem és a borsót is puhára párolom, kb. 20 perc alatt. A keményítőt csomómentesen elkeverem kb 1 dl vízben, ráöntöm a húsra, 1-2 percig forralom.
Pergős rizst vagy krumplipürét adok hozzá.


2 megjegyzés:

@templatesyard