Sült libacomb



A libacombokat megtisztítom, a tollvégeket ha vannak, eltávolítom, megmosom. A szép combokon kb. 1 cm-es zsírréteg van, amely a sütés folyamán kiolvad, nem kell a bőrt beírdalni. A combokat mindkét oldalukon besózom, félórát állni hagyom. Egy fedeles tepsibe teszem, és aláöntök fél dl vizet (tényleg csak nagyon picit). Megszórom fűszerrel, most kevés rozmaringot tettem rá, majd lefedem, és 180 fokos sütőbe tolom. Itt sütöm fedő alatt kb. 2 órát (ha a liba fiatal volt nagyon, akkor kevesebb ideig sütöm). Levet fog ereszteni, és a zsír is fokozatosan kisül belőle. Ezalatt omlósra sül. A 2 óra végére a lé is el fog párolódni. Ekkor leveszem a fedőt, és még 30 percig sütöm. A külseje piros-ropogós lesz, a belseje pedig omlós, puha. Krumpliköret és párolt káposzta illik mellé.


8 megjegyzés:

  1. "De szeretnék gazdag lenni, egyszer libacombot enni..." (József Attila) Nagyon guszta és kivánatos. :)

    VálaszTörlés
  2. De gusztán csillog, biztos fincsi!(volt):-))

    VálaszTörlés
  3. Odáig vagyok!
    Hát ez...
    Gyönyörű!
    Tegnap már vártam, hogy vajon mihez lesz a káposzta. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépen van megsütve! Fotó is csodálatos!

    VálaszTörlés
  5. Ritkán eszünk libát, biztos fincsi volt. :)

    Ha van kedves játékhoz, nézz be hozzám légyszi.

    VálaszTörlés
  6. Hú de gyönyörűséges!:))

    VálaszTörlés
  7. S én éppen ma határoztam el, hogy kegyetlen diéta.... hát ennek aztán nem tudnék ellenállni. Gyönyörü.

    VálaszTörlés
  8. Viki nálam bele szokott férni a diétába a hús minden formája.

    VálaszTörlés

@templatesyard