Snidlinges túrókrém


Tegnap este készítettem vacsorához ezt a túrókrémet. Edith is túrókrémet kevert a minap, de én nem olyan indíttatásból készítettem, mint ő, hanem azért, mert van egy kis cserép snidling a konyhaablakban, és már muszáj volt levágni, mert régen használtam belőle, csak elszáradt volna. Ez a nagy csokor snidling adta az alapot, és nagyon finom kiegészítő készült a füstölt angolszalonnához és a házi disznósajthoz. Mivel előtte nap sütöttem leveles tésztából lapokat, és egy fél felhasználatlan maradt, azt is csíkokra vágtam és  mellé adtam. A túrókrém miatt meg kellett kérnem a férjem, bontson fel egy sört, mert kell bele egy teáskanálnyi, de sikerült rábeszélnem, hogy megigya a maradékot (sok-sok unszolással :D ).


Hozzávalók:
250 g félzsíros túró
50 g vaj
2 evőkanál házi krémsajt (esetleg tejföl)
őrölt köménymag

1 nagy csokor snidling
1 teáskanál sör (elhagyható)

Elkészítés:
A vajat meglágyítom, összetöröm a túróval. Ezután a krémsajtot is hozzákeverem, azzal is jól összedolgozom. Sót és köményt teszek bele ízlés szerint, hozzáadom a sört is, elkeverem. Végül beleforgatom a snidlinget. Jó, ha áll egy-két órát, de frissen is nagyon finom.

8 megjegyzés:

  1. Érdekes olvasnom a hvalók között a sör. Húsok pácolásához, sütéséhez én is használom, de ilyen kencéknél még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  2. A sörtől milyen lesz? Miért kell? Egyébként guszta!:-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem... A sógornőm is mindig tesz bele sört, tőle hallottam ezt először. És jó.

    VálaszTörlés
  4. A sör megbolondítja az ízeket, túrókrémhez mindig, a körözöttbe is teszek, mióta világ a világ. De tényleg csak egy kiskanállal kell.

    VálaszTörlés
  5. Hű ez nagyon finom lehet, minden alapanyagát imádjuk

    VálaszTörlés
  6. Ez is egy olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni. Hozzáteszel valamit, elveszel belőle mást és rögtön egy teljesen más kencét kaptál. Én nagyon szeretem mindenféleképpen!:)

    VálaszTörlés
  7. Sörrel? Még soha nem hallottam ilyet, de jó ötlet. KI fogom próbálni.

    VálaszTörlés

@templatesyard