2010. január 28., csütörtök

Marhahúsleves - átváltozás

8 megjegyzés
Ha húslevest főzök, mindig két napra készítek. Az első napon esszük hagyományosan, a második nap egy kicsit trükközök vele.
A megmaradt húst falatokra vágom, a zöldségeket is kisebb darabokra szelem, mind hozzáadom a leveshez, beleteszem a maradék levestésztát is, majd teszek bele 1-2 kávéskanál szárított tárkonyt (vagy frisset), ez a leves mennyiségétől függ. Felforrósítom, 5 percig forralgatom. Tálalás előtt egy tál aljára 1-2 evőkanál tejfölt teszek, kevés leveslével elkeverem, a levest ráöntöm, pár csepp citromlével ízesítem. Ne legyen savanyú, csak pikáns.


Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Marhahúsleves - átváltozás"

jókaja írta... [Válasz erre...]
2010. január 28. 12:53

Ezt mi is nagyon szeretjük. Mondjuk hús nem nagyon szokott maradni hozzá, így egy felkockázott csirkemellet főzök bele, és kész is a teljesen új fogás :-)

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. január 28. 21:11

Na ez az aminek nem tudok ellenállni. :)
Én szinte az összes levest tejföllel eszem, még a gulyáslevesbe is teszek egy picit. Imádom!

szepyke írta... [Válasz erre...]
2010. január 28. 22:28

Én is tejföllel eszem a leveseket, a zöldborsót például tejföllel, citrommal! És milyen finomak így!:)

Nóra írta... [Válasz erre...]
2010. január 30. 12:12

Óriási ötlet! Én nagyon szeretem a húsleveseket, a főtt húst, a csirkeaprólékot stb.. a férjem azonban csak a zöldséget, tésztát eszi a levesben. Érdekes módon azonban a tárkonyos raguleveseket gond nélkül megeszi, húskockákkal együtt. Meg is adtad tehát a megoldást! Sokszor előfordul ugyanis, hogy a kukában végzi a főtt csirke csontos apróléka, mert én egyedül nem eszem meg annyi húst, előbb elfogy a leve... így viszont megoldódik a probléma, kockázva, tárkonyosítva megetetem a férjemmel is! Nagyon örülök, köszi! Már megyek is, és feldobom a mai maradék libahús levesünket! Még egyszer köszi, jó ötlet!

Nóra írta... [Válasz erre...]
2010. január 30. 14:17

Hm, nagyon finom lett! Ééés, elfogyott a hús is végre!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 30. 14:24

Nagyon örülök!

sedith írta... [Válasz erre...]
2010. január 31. 6:27

Ilyet én is gyakran szoktam csinálni, vagy ha hús nem marad bele, akkor még krémlevesek szoktak születni.:)

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. január 31. 19:06

Milyen jó ötlet!:-))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com