Marhahúsleves - átváltozás

Ha húslevest főzök, mindig két napra készítek. Az első napon esszük hagyományosan, a második nap egy kicsit trükközök vele.
A megmaradt húst falatokra vágom, a zöldségeket is kisebb darabokra szelem, mind hozzáadom a leveshez, beleteszem a maradék levestésztát is, majd teszek bele 1-2 kávéskanál szárított tárkonyt (vagy frisset), ez a leves mennyiségétől függ. Felforrósítom, 5 percig forralgatom. Tálalás előtt egy tál aljára 1-2 evőkanál tejfölt teszek, kevés leveslével elkeverem, a levest ráöntöm, pár csepp citromlével ízesítem. Ne legyen savanyú, csak pikáns.


8 megjegyzés:

  1. Ezt mi is nagyon szeretjük. Mondjuk hús nem nagyon szokott maradni hozzá, így egy felkockázott csirkemellet főzök bele, és kész is a teljesen új fogás :-)

    VálaszTörlés
  2. Na ez az aminek nem tudok ellenállni. :)
    Én szinte az összes levest tejföllel eszem, még a gulyáslevesbe is teszek egy picit. Imádom!

    VálaszTörlés
  3. Én is tejföllel eszem a leveseket, a zöldborsót például tejföllel, citrommal! És milyen finomak így!:)

    VálaszTörlés
  4. Óriási ötlet! Én nagyon szeretem a húsleveseket, a főtt húst, a csirkeaprólékot stb.. a férjem azonban csak a zöldséget, tésztát eszi a levesben. Érdekes módon azonban a tárkonyos raguleveseket gond nélkül megeszi, húskockákkal együtt. Meg is adtad tehát a megoldást! Sokszor előfordul ugyanis, hogy a kukában végzi a főtt csirke csontos apróléka, mert én egyedül nem eszem meg annyi húst, előbb elfogy a leve... így viszont megoldódik a probléma, kockázva, tárkonyosítva megetetem a férjemmel is! Nagyon örülök, köszi! Már megyek is, és feldobom a mai maradék libahús levesünket! Még egyszer köszi, jó ötlet!

    VálaszTörlés
  5. Hm, nagyon finom lett! Ééés, elfogyott a hús is végre!

    VálaszTörlés
  6. Ilyet én is gyakran szoktam csinálni, vagy ha hús nem marad bele, akkor még krémlevesek szoktak születni.:)

    VálaszTörlés

@templatesyard