Karácsonyi ajándékok - Asztalnemű

Nem ezek voltak a fő ajándékok, ezeket csak úgy mellesleg kaptam, de nagyon örültem nekik.

A konyharuhák a gyerekeim ajándékai:



Anyukám örült, hogy nála töltöttük a karácsonyt, így szenteste előszedte a féltett asztalneműket, és választhattunk belőle. A lányom, a fiam párja és én. Ezek a nagymamámtól megmaradt darabok, illetve anyukám stafírungjából származóak, így mindegyik legalább 50 éves darab. A nagymamám ezekben a 70x70 cm-es erős, nyershehér vászon kenyérruhákban tartotta a házi sütésű, malomkerék nagyságú kenyereket. Emlékszem rájuk gyerekkoromból. Az alsó a nagymamámé volt, a felső anyu stafírungjából való.



Bónuszként megkaptam nagymamám abroszát a 6 szalvétával. Ezt pl. disznóvágáskor terítette a nagy kecskelábú asztalra, és karospadon ültünk mellette.


11 megjegyzés:

  1. Ó, de szép ajándékok!:) Használd őket egészséggel, jó sokáig!:)

    Ilyen abroszok, konyharuhák nekem is vannak, egyrészt mamámtól, aki minden lányának és unokájának szőtt egy-egy rendet, másrészt pedig anyósomtól, illetve az ő édesanyjától, akiktől "örököltem" pár darabot.
    Örülök, hogy a messzi Zalában is, mint itt, mifelénk, stafírung a stafírung. :D

    VálaszTörlés
  2. Jajj de szép ez a kék terítő és szalvéta...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem az olyan tárgyakat, amelyeknek története van. Én is hoztam el anyósom holmijai közül néhány terítőt, egészen más érzés ilyesmit tenni az asztalra...

    VálaszTörlés
  4. Nekem is van pár öröklött darabom, meg stafírung is, gyakran szerepelnek a fotókon. Használd egészséggel őket!

    VálaszTörlés
  5. Ilyen konyharuháim vannak pontosan nekem is, nagymamám készítette ezeket a nyershehér vászonokat píros csíkokkal.Még mindig ezek a legjobbak, én nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek,az a kék nagyon tetszik!:-))

    VálaszTörlés
  7. Nekem is vannak ugyanilyen lenvászon konyharuháim, a nagyszüleim takácsok voltak. A konyhában a mai napig is az általuk készített törölközőket használom. A kék garnitúra nekem is nagyon tetszik!:-)

    VálaszTörlés
  8. Hű, micsoda különleges darabok!
    Látszik, hogy igényes és gondos kezek használták, gyönyörű állapotban vannak! Igazi kincsek!
    Remélem sokáig fogod tudni használni, majd a lányodnak tovább adni. :)

    VálaszTörlés
  9. De jó!Nekem is vannak a dédnagymamák és a nagymamák által szőtt konyharuhák, terítők, kéztörlők. Szeretem őket. Mit nekik az a hatvan-hetven év, amíg használták őket. Ma már dekorációként, néhány képen háttérként szerepelnek..Bár ha jól belegondolok, van amit még aktívan használok:)

    VálaszTörlés
  10. Használd őket egészséggel! Örök darabok lesznek szerintem!:)

    VálaszTörlés
  11. Jaj, ezek nagyon ertekesek!
    En is orokoltem nehany abroszt amit meg dednagymamam es nagymamam szottek, van ami tobb mint 100 eves. Bar nem latszik rajtuk, mert nem hasznaltak oket, csak ott lapultak evtizedeken at a szekrenyben. Gyonyoruek! Es szamomra rendkivul ertekesek!

    VálaszTörlés

@templatesyard