2010. január 9., szombat

Hagymás, gombás pirított velő

9 megjegyzés




Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma (közepes)
200 g gomba
300 g sertésvelő
3 szál petrezselyemtöld
1 evőkanál olaj vagy zsír

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A velőt egyenként megmosom, lecsepegtetem, majd 4 darabra vágom őket. A gombát felszeletelem. A vöröshagymát félbe, majd szeletekre vágom. Egy teflonserpenyőben felforrósítom az olajat, a hagymát megdinsztelem rajta. Ráteszem a gombát, azt is átpirítom 1 percig. Beleteszem a velőt is. Lefedem, és saját levén párolom úgy, hogy meg-megkevergetem. A petrezselyemzöldet felaprítom, azt is hozzáadom. Ha a velő már minden oldalán átpirult, leveszem a tűzről, borssal, sóval ízesítem. Kevés pirospaprikával meghintem. Friss, puha kenyérrel, vagy pirítóssal is finom.

Megjegyzések

9 megjegyzés ehhez: "Hagymás, gombás pirított velő"

Podruzsik írta... [Válasz erre...]
2010. január 9. 15:10

Remek alternatívája a gomba a vesének! Régesrég a kedvencem volt az anyukám készítette sertésvese velővel. Harminc éve, mikor saját háztartásom lett, kétszer megpróbálkoztam vele. Nagyon gondosan tisztítottam meg a vesét, a férjem mégis azt mondta rá: a disznó urémiában halt meg. Bocsánat - de sajnos, igaza volt, addigra a nagyüzemi tartású, fehérjedús takarmányon nevelt sertések már nem olyan ízűek voltak, mint régebben. Most mintha némi javulás lenne tapasztalható. Addig is: gombával!

sedith írta... [Válasz erre...]
2010. január 9. 17:48

Ez agy- vagy csontvelő? Mert, ha agy, akkor most nem kérek belőle. Gyerekkoromban mindig belefőzték a korhelylevesbe és akkor megettem, de mostanában valahogy nincs gusztusom hozzá. Bár itt a tányérodon jól néz ki, úgyhogy ki tudja, talán mégis... Ugyanígy vagyok a pacallal is. :)

Kiskukta írta... [Válasz erre...]
2010. január 9. 18:01

Én nagyon szeretem, bár nem is emlékszem, hogy mikor készítettem, gombával még soha, de kipróbálom, meghoztad a kedvem rá!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 9. 18:02

Podruzsik: nagyon imádtam a vesét én is, de ugyanazok a tapasztalataim, mint neked.

Sedith: ez agy, és imádom. Rántva is, tölteléknek is, tojással is, levesbe is, mindenhogyan :D

Mónika írta... [Válasz erre...]
2010. január 9. 18:42

Hát megennék most egy tányérkával.

Ancsika írta... [Válasz erre...]
2010. január 10. 7:23

feltétel nélkül jöhet!!!!! :)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. január 16. 14:10

Örök hálám,a csajom most már tudja hogy kell velőt sütni.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. január 17. 0:38

Örülök, hogy segített nektek a recept!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2014. november 20. 18:06

Kedves Wise Lady!

Imént készítettem el, bár egy kicsit módosítottam a recepteden. (Nincs benne gomba.) De így is nagyon finom! Isteni! :)
Kati

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com