Hozzávalók:
1 tojássárgája
80 ml porcukor (2 pohárka)
120 ml tej (3 pohárka)
160 ml tejszín (4 pohárka)
1 teáskanál keményítő
1/2 rúd vanília
csipet só
Elkészítés:
A vaníliát felhasitom és kikaparom a belsejét egy kis lábosba. Beleteszem a keményítőt, és a tejjel fokozatosan elkeverem csomómentesen. Hozzáadom a fele porcukrot is, és folytonos keverés mellett melegítem, amíg besűrűsödik. Hagyom kissé hűlni (kb. 5 perc). A tojássárgáját a maradék porcukorral elkeverem, és a meleg főzött masszából kanalanként hozzákeverek, míg az egész csomómentes, krémes lesz. Ha túl sűrű, akkor néhány ml tejet adjunk még hozzá
Hagyom egészen kihűlni. A tejszínt habbá verem és kanállal beleforgatom. Beleteszem a fagyitartályba, és elkészítem a géppel.
Akinek nincs gépe, az öntse kerek műanyag dobozba, és tegye a mélyhűtőbe. 30 percenként botmixerrel forgassa át, 3 alkalommal.
Megjegyzések
9 megjegyzés ehhez: "Főzött vaníliafagylalt"
2010. május 9. 18:34
De jó ez a fagyis tálka! Na de a fagyi is jól néz ki benne!:)
2010. május 9. 18:56
kérek!!!!!! :)
2010. május 9. 19:13
Mindenki ehet belőle!
A fagyistálkák a bolháról valóak.
2010. május 9. 20:21
Ez a tálka csúcs!:-)) Ezt nem hiszem el,hogy miket nem találsz!
Azért a fagyi is fini lehet!:-))
2010. május 9. 21:10
Nyammm...
jól is laktam :)))
köszönöm ;)
A tálkák nekem is tetszettek!
2010. május 10. 11:50
Nagyon guszta és a tálalás nem semmi!:))
2010. május 10. 18:47
Miért nem tudom kimásolni, elmenteni a receptet?
2010. május 10. 19:02
Ctrl+c és Ctrl+v
A jobb gomb tiltva van.
2010. május 10. 19:31
Nagyon szépen köszönöm, mivel természetesen azért szeretném menteni, mert már megint szuper amit készítettél.
Megjegyzés küldése