2010. február 19., péntek

Medvehagyma mártás

7 megjegyzés

A recept:

Hozzávalók:
50 g vaj
2 teáskanál liszt
10 g szárított medvehagyma
kb. 2,5 dl tej
csipet őrölt szerecsendió
fehérbors


Elkészítés:
A vajat felhevítem és a lisztet kissé megpirítom rajta. Folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tejet. Beleteszem a medvehagymát, szerecsendiót. Sóval borssal ízesítem, és felforralom sűrűsödésig. Tejjel a megfelelő sűrűséget beállítom.
Sült húsok, halak mellé nagyon finom. Mi most a pisztráng mellé fogyasztottuk.

Megjegyzések

7 megjegyzés ehhez: "Medvehagyma mártás"

Raindrop írta... [Válasz erre...]
2010. február 19. 22:12

De gyönyörű! Elképesztően jól mutat!
Még sosem ettem medvehagymát, így elképzelésem sincs az ízéről, pedig sok helyen kerestem.
Na majd idén betankolok! A receptet elmentettem.

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. február 20. 17:58

A vargabélesre jöttem,de ez se lehet rossz!:-))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. február 20. 18:11

Lesz vargabéles, már készül a poszt!

szepyke írta... [Válasz erre...]
2010. február 22. 21:50

Hopp, ezt hogy hagyhattam ki?:)

Nekem medvehagymás olajam van. Kincsként kezelem! Lassan itt a szezon, és beszerezhetünk frisset is!:)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. február 22. 22:00

Biztos sok dolgod van:D Ezért nem vetted észre.
Medvehagymás olaj, jó tipp.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. március 5. 13:36

Van olyan gyógyszertár, ahol lehet kapni szárított medvehagymaőrleményt.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 5. 15:20

Ezt nem is tudtam. Hasznos info.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com