Bejegyzések Subscribe to CommentsMegjegyzések

2009. július 8., szerda

Piskóta kukoricalisztből

5 megjegyzés



Pontosan ugyanúgy készítem, mint a sima lisztest. Talán egy paraszthajszálnyival lesz alacsonyabb. Könnyű, ruganyos. Viszont egy kissé szárazabb - de tényleg csak egy picit, mert az olaj segít - ezért jó sok krémmel fogyasztandó. Nagyon finom íze van, új minőséget tud hozzáadni a sütihez. A színe pedig gyönyörű napsárga, igazán látványos.
Az én receptem így szól:

Hozzávalók: 1 tojáshoz
1 tojás
30 g kukoricaliszt
30 g cukor
1-2 csepp 10%-os ecet (vagy citromlé) az összeshez
1 kávéskanál olaj
csipet só az összeshez

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra begyújtom. A forma vagy tepsi aljába sütőpapírt vágok (csak az aljába!), bekenem olajjal, megszórom kukoricaliszttel (az oldalát nem szabad bekenni).
Kimérem a lisztet, hozzáadom a csipet sót. Egy tálba belemérem a cukrot, beleütöm az egész tojásokat. Kissé megdöntöm a tálat és mixerrel addig habosítom, míg fehéres, nagyon levegős habot kapok, nálam ez kb. 5 perc. Hozzáadom a pár csepp ecetet és még azzal is habosítom. Villa segítségével óvatosan beleforgatom a lisztet. Végül a kanálka olajat is hozzákeverem. Beleöntöm a formába, habkártyával kissé homorúra igazítom (a közepe mélyebb legyen egy centivel, mint a szélek), hogy a végeredmény szép egyenes tetejű legyen. Betolom a sütőbe. 5 perc múlva eggyel lejjebb veszem a hőfokot, és kb. 20-30 perc alatt megsütöm. A sütési idő függ a mennyiségtől, illetve, hogy milyen vastagon terítettük el. A sütőajtót 20 percig nem nyitom rá.
2 tojásból sütve egy 17 cm-es tortaformában 2,5 cm magas piskótát kapok.

Megjegyzések

5 megjegyzés ehhez: "Piskóta kukoricalisztből"

sedith írta...
2009. július 8. 14:12

:O:O:O Na, ez eszembe nem jutott volna! Zseniális vagy! VAjon, meggyel milyen lenne, mert akkor meg is van a maradék meggy felhasználási módja!!!!:)

Wise Lady írta...
2009. július 8. 14:28

Tölteni szoktam krémmel, bele még nem potyogtattam a gyümölcsöt. Citromkrémmel fantasztikus egyébként!

Rainbow írta...
2009. július 8. 15:11

Gyerekkoromban ettem ilyen sutit, nagynenem nagyon finomra tudta elkesziteni. Volt nehany probalkozasom evekkel ezelott, de nekem soha nem sikerult. A receptet persze magaval vitte, amikor eltavozott az orok vadaszmezokre. Na ez is mentve! Koszonom! :))

Limara írta...
2009. július 8. 16:47

Kukoricaliszttel még nem próbáltam, én rizslisztet használok, ha gluténmentes piskótát akarok sütni. Mentettem a receptet, köszi! :))

Wise Lady írta...
2009. július 8. 16:48

Nekem a nagymamám sütött ilyet.

Megjegyzés küldése

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com