2015. július 5., vasárnap

Tejszínes málnaleves

0 megjegyzés

Tejszínes málnaleves Wise Lady



Hozzávalók:

500g + 250 g málna
20 g keményítő
0,5 l tej
0,5 l habtejszín
80-100 g cukor
fél szál vanília kikapart magja, vagy fél csomag vaníliáscukor
2-3 cl rum vagy pár csepp rumaroma

A keményítőt 1 dl tejjel csomómentesre keverem. 4 dl tejet a vaníliával forrásközelbe melegítek. Beleöntöm a keményítőt. Tovább melegítem, sűrüsödésig főzöm (1-2 perc).
Forrón hozzáadom a cukrot, elkeverem. Hagyom langyosra hűlni, majd 1 órára hűtőszekrénybe teszem.
A megmosott málnából kiválogatok 250 g-ot, ez lesz a levesbetét. Az 500 g-ot kipaszírozom.*
A málnavelőt a kihűtött pudinghoz adom, rummal ízesítem, hozzákeverem a tejszínt. Ha szükséges, kevés tejjel hígítom. Sűrűnek, krémesnek szeretjük.
Hűtőhidegre hűtöm.
Tálaláskor a málnaszemekkel megszórom.

*Málnapaszírozás:

Fehér maradék organza függönyanyagot állandóan tartok a konyhában. Ezt használom tejföl-túró csepegtetéshez, ebbe csomagolom a kovászosuborkára a kenyérszeletet, ezzel paszírozom a málnát.
Egy kb. 30x30 cm-es organza darabot vágok. Közepére teszek 250 g málnát, a tetejét jó szorosan összefogom, és a kezemmel gyúrom-nyomom a csomagot. Nagyon hamar és tökéletesen kipaszírozódik, az anyagban csak a száraz mag marad.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Tejszínes málnaleves"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com