Hozzávalók: kb. 18 cm-es tortaforma
450g (1 nagy pohár) natúr joghurt
3-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint), vagy cukor helyett más édesítő
3 dl habtejszín
0,4 kg málna
1 csapott evőkanál porzselatin
80 g kakós keksz
50 g vaj
A kekszet ledarálom, hozzákeverem a vajat, elmorzsolom. A tortaforma alját kibélelem vele.
A joghurtot elkeverem a porcukorral.
A tejszínt habbá verem.
A zselatint leöntöm 2 evőkanál hideg vízzel. 2-3 perc állás után hozzáadok 2 evőkanállal a joghurtból, és kevergetve langyosra melegítem.
A tejszínhabot evőkanállal beleforgatom a cukros joghurtba, és kevergetés mellett hozzácsorgatom a zselatinos folyadékot is.
Ráöntöm a kekszes alapra, és belerakom a málnát. Ha kell, a málnákat belenyomom, hogy a joghurt alá kerüljenek.
Hűtőszekrényben legalább 5 órát hűtöm.
A torta akkor finom, ha lágy, remegős, és nem gumiszerű a zselatintól.
elkészítem barackkal,az is most érik, és barackkal minden isteni :) télen pedig a barackdzsem :) és mivel itt a szezon. ezért kell most sokat elraktározni :) Nekem ez a recept tetszik http://glurl.co/barackos , küldöm Nektek is, hajrá, háziasszonyok bevetésre
VálaszTörlés