Hozzávalók: 3 rúdhoz
9 réteslap
1 kg magozott meggy
200 g darált keksz és darált dió (dió híján 200 g kekszmorzsa, vagy zsemlemorzsa)
rudanként 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
csipet fahéj
olvasztott zsír vagy olvasztott vaj és étolaj keverék a kenéshez
1 rudat 3 lapból készítek. Egyenként megkenem zsiradékkal, és egymásra rakom őket.
A meggyet kimagozom és enyhén kinyomom a levet belőle. Hozzákeverem a cukrot, kekszmorzsát, fahéjat, darált diót.
A réteslap egyik felét morzsával megszórom.
A tölteléket a rúd egyik végén egyenletes oszlopban elosztom, a két végén ráhajtom a réteslapokat és felgurigázom. Sütőlapra helyezem. 220 fokos sütőben pirulásig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése