Őszibarack, nyári alma, sárgadinnye, és citrom felhasználásával készült ez a klasszikus déli ital.
Hozzávalók:
0,75 l száraz fehér bor
5 cl pálinka vagy vodka (elhagyható)
2 evőkanál cukor
1/2 citrom felkarikázva + kevés citromlé
1/2 kg gyümölcs
csipet őrölt gyömbér (késhegynyi)
jégkocka
ásványvíz vagy szóda
Gyümölcs lehet:
alma, őszibarack, sárgabarack, sárgadinnye, szőlő, alma, körte, egres stb.
Tanácsolható, hogy egyszerre 2-3 gyümölcsből készítsük a tisztább ízek végett, a kevesebb több elv alapján.
A gyümölcsöket daraboljuk fel, csepegtessünk rá kevés citromlevet, szórjuk meg a cukorral, és egy éjszakán át hagyjuk állni. A gyümölcsök előzetes cukrozása felerősíti az ízeket
Öntsük egy nagy kancsóba a bort.
Tegyük hozzá a pálinkát, a citromlevet és a gyömbért.
Tegyük bele a feldarabolt gyümölcsöt.
Hűtőszekrényben hűtsük le.
Fogyasztáskor ízlés szerint ásványvízzel hígítsuk, magas alkoholtartalma miatt.
Jégkockával, citromkarikával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése