Tejszínes málnaleves


Tejszínes málnaleves Wise Lady



Hozzávalók:

500g + 250 g málna
20 g keményítő
0,5 l tej
0,5 l habtejszín
80-100 g cukor
fél szál vanília kikapart magja, vagy fél csomag vaníliáscukor
2-3 cl rum vagy pár csepp rumaroma

A keményítőt 1 dl tejjel csomómentesre keverem. 4 dl tejet a vaníliával forrásközelbe melegítek. Beleöntöm a keményítőt. Tovább melegítem, sűrüsödésig főzöm (1-2 perc).
Forrón hozzáadom a cukrot, elkeverem. Hagyom langyosra hűlni, majd 1 órára hűtőszekrénybe teszem.
A megmosott málnából kiválogatok 250 g-ot, ez lesz a levesbetét. Az 500 g-ot kipaszírozom.*
A málnavelőt a kihűtött pudinghoz adom, rummal ízesítem, hozzákeverem a tejszínt. Ha szükséges, kevés tejjel hígítom. Sűrűnek, krémesnek szeretjük.
Hűtőhidegre hűtöm.
Tálaláskor a málnaszemekkel megszórom.

*Málnapaszírozás:

Fehér maradék organza függönyanyagot állandóan tartok a konyhában. Ezt használom tejföl-túró csepegtetéshez, ebbe csomagolom a kovászosuborkára a kenyérszeletet, ezzel paszírozom a málnát.
Egy kb. 30x30 cm-es organza darabot vágok. Közepére teszek 250 g málnát, a tetejét jó szorosan összefogom, és a kezemmel gyúrom-nyomom a csomagot. Nagyon hamar és tökéletesen kipaszírozódik, az anyagban csak a száraz mag marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard